Bombe atomice, Hiroshima şi Nagasaki, fotografii declasificate, publicate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un nou set de fotografii ale bombelor atomice care au fost aruncate în oraşele japoneze Hiroshima şi Nagasaki a fost declasificat şi publicat de arhivele naţionale din SUA, imaginile ilustrând ultimele pregătiri de dinaintea lansării atacului, scrie  businessinsider .com.

În zilele de 6 şi 9 august 1945, Statele Unite ale Americii au lansat două bombe atomice asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki, provocând numeroare victimea si pagube materiale.

Multe informaţii sunt cunoscute despre succesiunea evenimentelor care au dus la atacul cu bombele cunoscute sub numele de "Little Boy" şi "Fat Man", acestea fiind încărcate la bordul avioanelor la baza aeriană de pe insula Tinian, parte a Insulelor Mariane de Nord, aflate la sud de Japonia.

Până de curând, însă, puţine fotografii au fost disponibile pentru documentarea pregătirilor finale înainte de atentatele cu bombă.

Fotografiile recent declasificate arată etapele de pregătirii pentru unul dintre cele mai importante momente din istoria modernă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel