Bolt rămâne regele probei de 100 metri
Data publicării:
Autor: Arvunescu Victor
WhatsApp

Jamaicanul Usain Bolt, a reușit să-și păstreze titlul olimpic la proba de 100 metri, duminică, la Londra, cu a doua performanță din istoria probei. Mai mult decât atât, acesta l-a egalat pe americanul Carl Lewis

Usain Bolt a câștigat, duminică, medalia de aur în proba de 100 metri din cadrul concursului de atletism de la Jocurile Olimpice de la Londra, păstrându-și astfel titlul olimpic cucerit la Beijing în 2008. El a fost înregistrat cu timpul de nouă secunde și 63 de sutimi, ceea ce reprezintă un record olimpic.

Locul secund i-a revenit unui alt jamaican, Yohan Blake (9.75), campionul mondial din 2011, iar medalia de bronz a fost adjudecată de americanului Justin Gatlin (9.79).

Sportivul de origine jamaicană se declară încântat de reușita sa. "Acest titlu reprezintă încă un pas spre legendă. Sunt tot numărul 1, tot cel mai bun. Dar încă nu am terminat. Aștept cursa de 200 metri. Apoi, poate presa și fanii vor spune că sunt cel mai bun, cel mai mare. Dar eu nu voi spune niciodată așa ceva, deși, clar, acesta este scopul meu. (...) A fost una dintre cele mai mari curse din istorie. Toţi băieții au evoluat la un nivel ridicat. Toată lumea a fost prezentă și este o onoare că am făcut parte din această cursă", a declarat Bolt.

În ceea ce privește Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, sportivul din Jamaica se declară nerăbdător : "Cred că voi fi în formă, Yohan Blake va avea 26 de ani, poate fi interesat, sunt nerăbdător".

Campionul jamaican este al doilea sportiv din istorie care și-a păstrat titlul olimpic la 100 metri, după americanul Carl Lewis (1984, 1988).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel