Urmărește emisiunea live
Bogdan Stanoevici, demis din postul de secretar de stat al Ministerului Culturii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Bogdan Stanoevici a fost demis din funcţia de secretar de stat al Ministerului Culturii. Contactat de Mediafax, acesta a declarat că a aflat despre demitere de la un şofer al instituţiei, exprimându-şi totodată dezamăgirea faţă de acţiunea ministrului Vlad Alexandrescu.

"Eu am aflat de la şofer, pe 30 decembrie, venind la birou. Nu am avut nicio discuţie cu ministrul. Cumva, mă aşteptam să se întâmple asta, deşi eu nu fac parte din niciun partid", a declarat Bogdan Stanoevici, marţi, citat de Mediafax.

"Eram tehnocrat înainte să vină tehnocraţii", a mai spus Bogdan Stanoevici, precizând că este deranjat de modul în care s-au desfăşurat lucrurile. "Am fost extrem de dezamăgit. Nu ştiu unde este transparenţa despre care se tot vorbeşte acum în minister", a menţionat Stanoevici.

Decizia privind eliberarea lui Bogdan Stanoevici din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii a fost semnată de premierul Dacian Cioloş şi a fost publicată, pe 29 decembrie, în Monitorul Oficial.

[citeste si]

Bogdan Stanoevici a fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015, când a fost numit în această funcţie printr-o decizie luată de premierul de la momentul respectiv, Victor Ponta. Înainte de a ocupa această funcţie, Stanoevici a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. Demisia sa a fost cerută la momentul respectiv din cauza problemelor cu care s-a confruntat diaspora în a-şi exercita votul la alegerile prezidenţiale.

Pe de altă parte, odată cu înlăturarea lui Bogdan Stanoevici din conducerea Ministerului Culturii, şi Ortansa Luminiţa Constantin a fost eliberată din funcţia de secretar general adjunct pe care o deţinea temporar la Ministerul Culturii. O decizie în acest sens a fost publicată pe 29 decembrie, fiind semnată de premierul Dacian Cioloş, la propunerea instituţiei conduse de Vlad Alexandrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel