Data publicării:

Bogdan Ficeac a comentat scandalul Şoşoacă - Goracci: Care e regimul perchezițiilor corporale

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto captură video Rai 1
foto captură video Rai 1
Bogdan Ficeac a comentat scandalul iscat între senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnalistul italian Lucia Goracci.

Bogdan Ficeac a apreciat că anvergura evenimentului, care a ajuns să fie comentat în presa internațională, poate pune sub lupă instituțiile statului român.

„Din punctul meu de vedere, s-a creat din păcate un incident diplomatic. S-a venit cu o interpelare din partea ambasadorului italian. Din partea ministrului a venit un comunicat foarte clar că se va investiga, vom trage concluziile şi cu asta basta. Marea problemă la întrebarea dacă se va face ceva. Păi, trebuie făcută întâi instrumentarea cazului. Iar aici la poliţie să vedem ce e. Apoi trebuie văzut care este regimul perchezițiilor corporale. Apoi trebuie văzut care este problema cu imaginile, care doar comandat de la procuror se pot lua.

Dacă dintr-o situaţie de acest gen instituțiile statului vor fi luate sub lupă... Comportamentul acesta lipsit de profesionalism are efecte grave asupra cetățenilor. Nu mai amintim de cazurile de la Oneşti şi din alte părți unde s-a făcut la plesneală, dar şi împotriva polițiștilor înșiși pentru că şi ei sunt puşi nepregătiți în anumite situaţii, cazul de la Arad unde şi-au pierdut viaţa”, a zis Bogdan Ficeac.

„Dacă cineva încearcă se ocupe de transformarea acestui corp profesional într-un corp de profesioniști, atunci vom avea vreun câștig din această situaţie", a spus Bogdan Ficeac la Antena 3. 

Lucia Goracci, interviu în Corriere della Sera, după conflictul cu Diana Șoșoacă

Lucia Goracci şi-a spus versiunea în presa din Italia. „Mă simt bine acum. M-am întors în Italia, simt multă solidaritate în jurul meu. Dar mi-aş dori ca plângerea pe care am făcut-o la poliţie să fie dusă mai departe, pentru că ceea ce ni s-a întâmplat nu poate să fie trecut cu vederea. Nu voi generaliza despre ţară, despre un popor sau despre poliţie, în general, dar vreau ca plângerea mea să îşi urmeze cursul. În al doilea rând, era o jurnalistă din România cu mine, Delia Marinescu. Ştiu că şi ea a făcut o plângere. Sper ca ea să fie protejată", a declarat Lucia Goracci pentru Corriere della Sera. 

„Am fost primiţi pentru un interviu cu privire la poziţiile anti-vaccinare ale senatoarei Şoşoacă, să clarificăm asta. Din păcate, odată ce am început să pun întrebări, senatoarea, într-un crescendo grotesc, a decis să ne dea afară. I-am cerut dovezi ştiinţifice pentru poziţiile anti-vaccinare. (...) Mi-a spus la un moment dat că eu sunt jurnalistul Guvernului, în timp ce ea este cu Dumnezeu şi cu adevărul. Iar de aici a început coşmarul”, a zis Lucia Goracci, continuarea declarațiilor AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel