Bogdan Chirieac, despre recalcularea pensiilor: „Trebuie o lege care să rămână în vigoare 50 de ani”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Legea pensiilor trebuie făcută de toate partidele și trebuie să fie în vigoare 50 de ani, spune Chirieac
Legea pensiilor trebuie făcută de toate partidele și trebuie să fie în vigoare 50 de ani, spune Chirieac
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat recalcularea pensiilor din România, dar și pensiile speciale care rămân deocamdată neclintite.

Întrebat la Antena 3 de ce nu a putut ministrul Muncii să estimeze cât este un venit decent la noi în țară, analistul a spus: „A fost sinceră doamna ministru Raluca Turcan, în opinia mea. Nu a dat răspunsul fiindcă probabil că nu-l cunoaște. Am văzut nenumărate estimări cât ar trebui să fie un venit decent, nu doar o pensie, în România. Ori, la felul în care au crescut prețurile de când e PNL la putere, de un an și două luni, într-adevăr, e foarte greu de dat un răspuns”.

Partidele trebuie să facă o lege a pensiilor care să fie în vigoare 50 de ani

„În legătură cu pensiile, cu recalcularea, eu cred că trebuie făcut un lucru. Toate partidele responsabile ar trebui să se așeze la masă și să emită odată pentru totdeauna o lege a pensiilor care apoi să rămână în vigoare 50 de ani. Văd că, în cazul pensiilor obișnuite, se judecă fiecare leuț, fiecare bănuț. În cazul pensiilor speciale nu e niciun fel de problemă.

Acolo dai legea, dai așa o hotărâre politică că, în unele cazuri, iese mai mare pensia decât salariul. Acolo nu se pune nicio problemă, nici cu ieșitul la pensie după 20 de ani de activitate și cu nicio chestie”, a transmis Chirieac.

Pensiile speciale rămân

„Nu e vina doamnei Turcan. PNL a câștigat alegerile cu desființarea pensiilor speciale la europarlamentarele din 2019. USR-PLUS s-a jurat și pe verde și pe portocaliu, ce au dânșii culorile acelea, nu s-a întâmplat nimic și nici nu se va întâmpla nimic.

Anumite categorii speciale din România vor avea mereu pensiile speciale. Și domnul acela care 80.000 lei pensie de la Pitești... nu se atinge nimeni de pensioara dânsului, probabil că-i asuprește și pe amărâții ăștia. (...) Cum să spun, lumea și-a asumat! S-a votat liber, corect, lumea n-a fost de acord cu majorarea pensiilor, ăsta e adevărul”, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel