Chirieac: Dacă premierul Ciucă nu-și ia în seamă funcția, va avea probleme
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre problemele prin care trece Guvernul Nicolae Ciucă din cauza tensiunilor tot mai mari din societate.

Potrivit unor surse, PNL ar fi cerut schimbarea lui Marius Budăi de la Ministerul Muncii, iar motivul ar fi legat de renegocierea PNRR-ului. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat telefonic la Antena 3, la emisiunea moderată de Cătălina Porumbel, unde a vorbit despre problemele pe care le întâmpină Guvernul Nicolae Ciucă din cauza renegocierii PNRR-ului și tensiunilor din coaliția de guvernare. În acest sens, jurnalista Antena 3 l-a întrebat pe Bogdan Chirieac dacă pleacă cineva din Guvern:

„Eu cred că dacă nu-și face schimbări în guvern, pleacă domnul premier Ciucă, deoarece tensiunea în societate atinge asemenea limite încât nimeni nu o să mai poată să țină oamenii. Au fost două chestiuni. Mai întâi a fost pregătirea de artilerie, fiindcă toată lumea se pricepe la conflicte armate în momentul ăsta. A fost certificatul COVID-19, măsurile, iar pe virus nu putem da vina, pentru că-i prea mic, după care ne-am năpustit pe politicieni. În al doilea rând, marea explozie a fost cu facturile la energie, iar acum se spune că jumătate de milion de facturi au fost emise greșit. Păi, când vor fi reparate? Ce se întâmplă cu banii? Îmi taie curentul, îmi taie gazul... Ce să fac, ca simplu cetățean?

Deci, dacă domnul premier Ciucă nu-și ia în seamă funcția politică pe care o are, dânsul va avea probleme în câteva luni, să știți. Lăsați astea că domn’le, că președinte PNL. Nici pomeneală de așa ceva. Problema e dacă rămâi premier cu sute de mii de oameni în stradă. Gândiți-vă că într-o lună și jumătate dă colțul ierbii. Nu e așa de complicat să stai afară la 20 de grade Celsius. Ba mai mult, cu inflația de 10% nici nu mai am bani de cafea sau de bere în centrul istoric. Atunci, mai bine, stau în piață, că mai socializez. Știți principiile în care se făceau proteste pe vremea PSD-ului.“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  PNL cere schimbarea lui Budăi de la Muncă - surse. Diaconescu, PMP, îl critică: Va fi INADMISIBILĂ

Chirieac: Dacă România vrea renegocierea PNRR-ului, toți vor vrea după aceea

„Dacă premierul nu-și evaluează corect miniștrii, dacă îi lasă să vorbească fiecare după capul lui, nu va fi bine. PNRR-ul va fi greu de renegociat din următorul motiv. Dacă redeschizi cutia Pandorei și Comisia renegociază cu România pe o chestiune, păi toată lumea va avea ceva de renegociat apoi, să știți. În plus, dacă ceri renegocierea, se oprește venirea de bani.

La PNRR, e un împrumut luat de Comisia Europeană, de 15 miliarde de euro, pe 30 de ani, cu dobândă 0,15%. Cine a reușit să ia credit de la bancă, în cazul oamenilor care au luat, cu 0,15%, în euro? Sunt niște bani unde Comisia și-a pus credibilitatea și băncile au împrumutat-o.“, a conchis, la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Greșeală uriașă în sistemul de PENSII. Costin, BNS: Pensie egală între cei care au lucrat 35 de ani pe salariul mediu și cei care au primit 15 ani minim pe economie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel