Bogdan Aurescu sau Ana Birchall, ambasador în SUA. Bogdan Chirieac: Are toți așii în mânecă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre numele vehiculate pentru funcția de ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre cele două nume vehiculate pentru funcția de ambasador al României în Statele Unite ale Americii:

Ambele variante sunt viabile, poate cu prioritate pentru domnul Bogdan Aurescu care vine din funcția de ministru de Externe. Este fix în domeniu, dânsul e diplomat de carieră cu grad de ambasador. Ambasadorul e echivalentul generalului, deci are toți așii în mânecă, are și chestiunea aceea formidabilă vis-a-vis de platoul continental al Mării Negre, disputa teritorială cu Ucraina, rezolvată în mod favorabil datorită domnului Aurescu.

În același timp, doamna Birchall are un sprijin puternic în Statele Unite, în cazul în care dânsa ar fi cea aleasă de președintele Iohannis. Ar fi, mai degrabă, un om politic numit acolo. Să nu uităm că doamna Birchall, după o lungă carieră de parlamentar PSD, s-a despărțit de acest partid, dimpotrivă cu acuze grave la adresa doamnei Dăncilă, deși era ministru al Justiției.

Până la urmă, președintele Iohannis va alege. Cred că partea americană nu are nicio rezervă pentru oricare dintre cei doi“, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel