Bogdan Aurescu: Parlamentul olandez a aprobat aderarea României la Schengen. Dialogul a dus la un rezultat favorabil
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 07 dec 2022, 17:09
WhatsApp
Ministrul Bogdan Aurescu anunță că Parlamentul din Țările de Jos a aprobat primirea României în Spațiul Schengen.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, anunță că parlamentul olandez s-a pronunțat în favoarea aderării României la Spațiul Schengen:

„Salut cu căldură finalizarea astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziției favorabile a Guvernului Țărilor de Jos în sprijinul aderării României la Schengen. Dialogul nostru politic, apropiat și intens, cu partenerii olandezi a fost fructuos, ducând la un rezultat favorabil“, a scris Aurescu pe Twitter.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Aderarea la Schengen. România merge la vot în JAI. Hartmann: Strategie foarte bună, dar Austria nu e singură...

Militanții pro-europeni ai PSD, acțiune în fața Consiliului UE pentru aderarea României la spațiul Schengen

Zeci de reprezentanți ai PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, s-au mobilizat astăzi, în fața sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen, în contextul în care, chiar în respectiva instituție se va adopta decizia privind aderarea țării noastre, în cursul zilei de mâine.

Acțiunea organizată de militanții pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susținerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că astăzi, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în ședința pregătitoare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

„Partidul Social Democrat şi militanții PES activists România au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România.

Prin această acțiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanța acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanții de dreapta din Austria trebuie să înțeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea și unitatea europeană.

În acest context, împreună cu colegii mei din PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, am afişat în fața Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesaje pro-europene privind aderarea la spațiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susținerea românilor pentru acest obiectiv (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -     Austria blochează aderarea României la Schengen. Chirieac: Te asigur că dacă acest om îl sună pe Karl Nehammer, Austria va vota în favoarea țării noastre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?