Bode, discuție cu ministrul elen al Migraţiei despre extinderea Schengen: Am transmis mulţumiri Greciei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Problematica migraţiei şi aderarea României la spaţiul Schengen s-au numărat printre subiectele discutate de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi ministrul pentru Migraţie şi Azil din Grecia, Panagiotis Mitarachi, aflat într-o vizită în România.

'Subiectele pe care le-am abordat au vizat problematica migraţiei şi de aderarea României la spaţiul Schengen. În context, am transmis mulţumiri Greciei pentru sprijinul constant oferit României, cât şi pentru implicarea activă în soluţionarea acestei chestiuni, în condiţiile în care extinderea Schengen va reprezenta un beneficiu real şi concret atât pentru România, cât şi pentru restul statelor membre', a scris ministrul Lucian Bode, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Conform ministrului, aderarea la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv extrem de important pentru România. Mai mult, discuţiile pe acest subiect vor fi continuate împreună cu Preşedinţia suedeză a Consiliului UE, în marja Consiliului JAI de la Stockholm, pentru identificarea unei soluţii cât mai curând posibil.

'În ceea ce priveşte problematica migraţiei, ca principală prioritate a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, am menţionat că implicarea partenerilor externi în eforturile de gestionare a migraţiei este extrem de importantă, iar acţiunile noastre trebuie să vizeze în mod prioritar gestionarea la sursă a acestui fenomen, pentru promovarea unor soluţii durabile şi eficiente', a precizat Bode.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au convenit că este nevoie de o mai bună protecţie a frontierelor externe ale UE, proceduri mai rapide şi mai eficiente pentru politica de returnare, măsuri mai eficiente pentru lupta împotriva traficanţilor şi o cooperare mai strânsă cu statele terţe. 

Vezi și - Ministrul de Interne, Lucian Bode, deplânge moartea omologului ucrainean

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel