Bode, către românii care vin în țară fără vaccin sau test PCR: Orice nerespectare a deciziei de carantinare înseamnă dosar penal
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Bode, către românii care vin în țară fără vaccin sau test PCR: Orice nerespectare a deciziei de carantinare înseamnă dosar penal / foto: Guvernul României
Bode, către românii care vin în țară fără vaccin sau test PCR: Orice nerespectare a deciziei de carantinare înseamnă dosar penal / foto: Guvernul României
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că, în ultimele 24 de ore, aproximativ 130.000 de români au intrat în ţară şi nu sunt vaccinaţi, nu au test PCR şi au intrat în carantină. Bode a spus că orice nerespectare a deciziei de carantinare înseamnă infracţiune şi dosar penal.

Lucian Bode a spus că în ultimele 24 de ore, 120.000 de persoane au intrat în România, iar 80.000 din aceştia au făcut-o prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria.

Aflux de români la graniță

'În ultimele 24 de ore monitorizate au tranzitat frontiera peste 170.000 de oameni. Din aceştia 120.000 pe sensul de intrare. Din cei 120.000 aproximativ 80.000 au intrat prin cele 26 de puncte de trecere a frontierei pe relaţia România – Ungaria. Noi, în cele 12 puncte de trecere a frontierei internaţionale, avem toate fluxurile funcţionale. Vorbesc de 52 de artere cu tot ceea ce înseamnă arteră funcţională, cu staţii echipate cu tablete, acele tablete le folosesc poliţiştii de frontieră pentru a verifica documentele de călătorie, mergând spre autoturisme, nefiind obligaţi să vină să iasă din autoturism', a declarat Bode, duminică seară, la B1 TV.

'Când intră în frontieră, la Nădlac sunt două artere din cele zece dedicate celor care nu au vaccin, care nu au test PCR şi care nu fac dovada că au trecut prin boală. Din cei 120.000 de români care au intrat în ultimele 24 de ore în România, 12.800, aproape 13.000 nu au avut nici test, nici vaccin, nici nu au putut face dovadă că au trecut prin boală. În consecinţă, angajaţii DSP au procedat la întocmirea dosarului de carantinare', a explicat ministrul de Interne.

De ce românii vin acasă fără să aibă un test PCR

'Sufleteşte înţeleg pe orice român care vrea să fie de sărbători acasă. Nu înţeleg însă de ce vine, ştiind că nu este vaccinat şi vine din zonă roşie, nu are nici testul PCR făcut şi vine în frontieră şi se miră că este trimis în carantină. (...) Când se vor întoarce la locul de muncă din Londra şi ei au obligaţia să aibă testul PCR făcut. Cu siguranță îşi vor face testul . Acest lucru nu îl înţeleg, cum poţi să vii cu zecile de mii de persoane care vor intra în România şi care obligatoriu trebuie să intre în izolare, în carantină', a mai spus Bode.

Bode amenință cu dosare penale

'Transmit un semnal cât se poate de clar şi de serios. Orice nerespectare a decizie de carantinare din partea celor care sunt în astfel de situaţii înseamnă infracţiune, înseamnă dosar penal. Nu aş vrea nimeni să îşi strice sărbătorile, nu aş vrea ca niciunul dintre românii care vin de sărbători acasă, dar care sunt în situaţia celor 13.000 de astăzi, să ajungă să sâvârşească o infracţiune. Cer responsabilitate din partea tuturor pentru că instituţiile statului îşi vor face datoria', a mai declarat Lucian Bode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel