Urmărește emisiunea live
Boc vrea soluţii la problema subvenţiilor în maxim 10 zile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
intretinere
intretinere

Premierul Emil Boc le-a cerut miniştrilor implicaţi ca într-un termen de maximum zece zile, până la 19 august, să îi prezinte un raport privind variantele de subvenţii la energia termică furnizată în sistem centralizat pentru populaţie, au transmis reprezentanţii Guvernului.

Raportul va fi elaborat de către un comitet interministerial, din care fac parte miniştrii Economiei, Muncii, Administraţiei, Mediului, precum şi oficiali ai Ministerului Finanţelor şi Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Solicitarea de prezentare a variantelor de subvenţionare a fost adresată de către premierul Emil Boc într-o reuniune de lucru organizată, luni, la Palatul Victoria.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în luna mai, după finalizarea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, un pachet de măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, printre care şi diminuarea masivă a subvenţiilor la încălzire prin direcţionarea fondurilor doar către persoane cu venituri reduse.

Scrisoarea de intenţie la acordul stand-by, redactată după negocierile din luna august cu FMI  relevă că Guvernul s-a angajat inclusiv să elimine subvenţiile la încălzire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel