Boc îi critică pe miniştri că nu au fost „percutanţi şi duri” şi l-au lăsat pe el să fie „omul rău”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cel mai probabil ultima întrevedere în acest format a Guvernului Boc s-a centrat pe tema fondurilor comunitare, capitol la care toţi membrii Cabinetului sunt în urmă şi care a lăsat astfel loc de critici premierului. „Din nefericire, nu aţi fost suficienţi de percutanţi şi de duri în raport cu cei care implementează (proiectele europene- n.r.). Aş vrea să aud mai multe situaţii, în fiecare zi, în fiecare lună de administraţii locale sau operatori privaţi care nu absorb banii europeni, care nu cheltuiesc banii din fondurile europene, odată ce contractele au fost semnate”, le-a spus şeful Executivului.

Astfel, Emil Boc le-a solicitat miniştrilor să fie, pe viitor, severi cu cei administraţiilor locale, dar şi cu firmele private care beneficiază de bani de la UE. „Deci, din acest punct de vedere vă cer să fiţi mult mai duri în raport cu beneficiarii în sensul atenţionării lor, dar şi din perspectivă publică a informării cetăţenilor cu privire la pierderea acestor sanşe de absorbţie a fondurilor europene.”

El s-a dat, de altfel, ca exemplu miniştrilor, explicându-le acestora cum trebuie să „dea milităria jos din pod”. „Eu am făcut odată o prezentare cu prefecţii în care am spus câteva proiecte mari care sunt în întârziere. Vreau ca această muncă să fie dusă în continuare de către miniştri. Omul rău este primul ministru. Ok. Dar vreau ca şi miniştri să fie în fiecare săptămână transparenţi, fără parti-pris politic şi să spună foarte clar în ce judeţe, în ce localităţi, proiectele merg şi unde nu merg.Pentru că altfel ne furăm căciula şi vom ajunge într-o situaţie în care să punem în pericol absorbţia fondurilor europene”, le-a spus Boc celor prezenţi la şedinţa de miercuri.

El a adăugat că Guvernul are ca obiective în perioada următoare dublarea efortului pentru atragerea banilor fondurilor comunitari, dar şi simplificarea procedurilor în domeniu. „Acum, la 27 august,avem următoarea situaţie: proiecte depuse-19.321,în valoare de 41,95 miliarde de euro; proiecte aprobate- 4.603, în valoare de 10,12 miliarde de euro; contracte semnate-3.484, în valoare de 6,91 miliarde de euro; plăţi efective către beneficiari- 1,079 miliarde de euro”, a conchis Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel