Monkeypox. Boală virală rară, confirmată în SUA după aproape 20 de ani. E asemănătoare cu variola / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Boală virală rară, confirmată în SUA după aproape 20 de ani. E asemănătoare cu variola  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Boală virală rară, confirmată în SUA după aproape 20 de ani. E asemănătoare cu variola / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Statele Unite ale Americii au confirmat primul caz de „monkeypox”, un virus înrudit cu variola descoperit în anul 2003.

Primul caz de transmitere a virusului „monkeypox”, a fost confirmat în Statele Unite, după aproape 20 de ani, la un cetățean american care s-a întors din Nigeria, relatează Mediafax. Pacientul este în prezent este internat într-un spital din Dallas. Acesta a zburat din Lagos, Nigeria, pe data 8 iulie, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.

Autoritățile spun că riscul ca virusul „monkeypox”  să se fi răspândit în rândul celorlalți pasageri este scăzut deoarece purtarea măștilor de protecție a fost obligatorie pe timpul zborului.

„Monkeypox” este un virus înrudit cu variola și a fost descoperit pentru prima dată în 2003, în SUA.  

Ce este „Monkeypox”

Atunci, variola umană a provocat un focar după ce s-a răspândit de la rozătoarele africane importate la câinii de animale de companie, spune CDC. Monkeypox este o boală virală rară care apare mai ales în părțile îndepărtate ale Africii Centrale și de Vest, potrivit OMS. Virusul este prezent la animale ca primate și rozătoare, dar uneori poate „sări” de la animale la oameni, adaugă OMS.

Virusul se răspândește de la o persoană la alta în principal prin expunerea la stropi respiratorii și poate pătrunde în organism prin membranele mucoase ale ochilor, gurii și nasului. În plus, infecția poate fi transmisă și atunci când o persoană are contact cu leziuni infectate sau fluide corporale; indirect, o persoană poate prinde varicela de la contactul cu îmbrăcăminte sau lenjerie de pat contaminate.

Acesta este primul caz de infecție a unei persoane cu virusul monkeypox în Statele Unite după 2003, când virusul a provocat un focar semnificativ după ce a sărit la oameni de la animale importate din Africa. Potrivit NBC News, virusul a infectat 47 de persoane în 2003, precizează Publika.

Artist celebru, diagnosticat cu cancer limfatic: Sângele meu vrea să mă omoare

Mark Hoppus, solistul trupei Blink-182, a vorbit despre lupta sa cu boala și despre cât de tare îl afectează chimioterapia.

"Sângele meu încearcă să mă omoare", le-a spus Mark Hoppus fanilor în timpul unui livestream recent pe Twitch, în care a vorbit deschis despre boala sa.

Solistul Blink-182 a dezvăluit la finalul lunii iulie că a fost diagnosticat cu cancer limfatic.

Recent, artistul, a vorbit despre starea sa de sănătate în timpul unui livestream Twitch. Când a răspuns la întrebările fanilor, el a dezvăluit că are limfom cu celule mari B difuze în stadiul 4 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel