Boala Parkinson, diagnosticată cu un simplu EEG? Explicația cercetătorilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Parkinson
Parkinson
Boala Parkinson ar putea fi diagnosticată în urma electroencefalogramei, spun cercetătorii. Datele au fost publicate în revista eNeuro, unde cercetătorii sugerează că citirile EEG neinvazive pot furniza biomarkeri electrofiziologici ușor de detectat, pentru a ajuta la diagnosticarea și reglarea fină a tratamentelor terapeutice pentru boală și, eventual, alte tulburări motorii, scrie  medicalxpress.com .

„Folosind acest mod sigur și accesibil de a măsura și cuantifica activitatea creierului, am fost în măsură să distingem diferențele dintre pacienții cu Parkinsons, care au fost cu sau fără tratament și coparația cu oameni sănătosi”, a declarat cercetătorul principal al studiului, Nicole Swann de la Department of Human Physiology at the University of Oregon.

Diagnosticul inițial al bolii Parkinson se bazează, în prezent, pe o evaluare neurologică a pacienților care efectuează o serie de sarcini corporale. O astfel de testare subiectivă poate duce, totuși, la o diagnoză greșită. "Nu știm încă dacă această abordare va fi mai bună, dar ar putea oferi măsurători ale activității creierului ușor de obținut, care ar fi utile și eventual utilizate în tandem cu observațiile clinice și alte măsurători EEG", a spus Swann.

Citeşte mai multe pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel