Boala care UCIDE! Mortalitatea, MAI MARE ca la Covid-19! Se ia foarte ușor
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Covid-19 poate ucide dacă un pacient ajunge să facă forme mai severe.

Dar mulți uită că și gripa ucide, iar mortalitatea este mult mai mare ca la coronavirus. Adrian Streinu Cercel spunea ce le recomandă persoanelor care consideră că nu își fac vaccin antigripal pentru că mai rău se îmbolnăvesc. 

"Foarte simplu, să nu facă vaccin antigripal dacă sunt de părere că mai rău se îmbolnăvesc, dar dacă fac gripă și mor, problema este deja soluționată. Lumea trebuie să știe un lucru cât se poate de clar: gripa este o boală care poate să ucidă. Orice boală care poate să ucidă și are impact în sănătatea publică este luată în considerare la nivel de program de vaccinare", a zis Prof. dr. Streinu Cercel la Antena 3.

Și Emilian Imbri, managerul spitalului de boli infecțioase „Dr. Victor Babeș” din București, a făcut o comparație între gripa sezonieră și Covid-19.

”Dacă s-ar face o comparație între gripa sezonieră care vine acum și Covid-19, mortalitatea la gripa sezonieră a fost și este mult mai mare decât la Covid-19. Problema este că acum nu știm ce s-ar putea întâmpla vizavi de evoluția acestui virus”, a zis medicul Imbri la Realitatea Plus.

Prevenție gripă

Luați măsuri pentru a preveni gripa sau răspândirea gripei. Spălați-vă pe mâini regulat, acoperiți-va gură și nasul cu un șervețel dacă strănutați și aruncați șervețelul imediat după ce l-ați folosit. 


Stați acasă dacă sunteți bolnav sau dacă ați fost diagnosticat și tratați-vă conform sfaturilor medicului. Dacă vă simțiți și mai rău, solicitați un ajutor medical.

Simptome gripă

Simptomele gripei sezoniere se manifestă la nivelul căilor respiratorii. O persoană infectată va manifesta unele sau toate simptomele după cum urmează: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap.

Debutul simptomelor gripei este unul brusc, iar temperatura corpului este de peste 38 de grade Celsius. Durerile musculare sunt foarte frecvente, precum și durerea de cap.

Centrul de Prevenire și Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC - Centre for Disease Prevention and Control) subliniază că vaccinul gripal, administrat în fiecare an, este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusurilor gripale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel