Boagiu: Ponta a compromis negocierile lui Băsescu la UE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
anca_boagiu
anca_boagiu

Vicepreședintele democrat-liberalilor Anca Boagiu consideră că premierul Victor Ponta a compromis negocierile pe care președintele Traian Băsescu le va avea la Consiliul European pe tema bugetului UE pe 2014-2020, precizând că folosirea dreptului de veto când Europa este în criză nu este indicată.

Fostul ministru al Integrării, Anca Boagiu, a declarat la Digi 24 că Victor Ponta a greșit când a vorbit înainte de întrunirea de la Bruxelles, unde va merge președintele Traian Băsescu, în condițiile în care acesta este "un om politic experimentat care știe să negocize". Potrivit democrat-liberalei, premierul a compromis negocierile, informează Mediafax.

"Atunci când ai un om politic experimentat care ştie să negocieze, îl laşi să-şi ducă negocierea, nu apari tu cu altă opinie înainte să înceapă negocierea. Ai compromis-o", a afirmat Bogiu, care susține și că exercitarea dreptului de veto ar însemna blocarea bugetului UE.

"Nu poţi să exerciţi dreptul de veto. În momentul în care Europa e în criză, ar însemna blocarea bugetului UE, oricine poate să şi-l exercite, dar trebuie să ne gândim la faptul că în momentul în care ai blocat discuţiile, îţi închizi toate marjele de negociere şi nu ai buget pe următorul exerciţiu finaciar, pe 2014-2020", a declarat Anca Boagiu.

În urma întrunirii de la Palatul Cotroceni, de joi, premierul Victor Ponta a anunţat că la reuniunea Consiliului European din luna noiembrie va participa preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, premierul a precizat că l-a informat pe șeful statului în legătură cu poziția Guvernului privind propunerea președintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, de a reduce sumele alocate bugetului UE pentru perioada 2014-2020. Potrivit premierului, propunerea recent prezentată de Herman Van Rompuy, care implică scăderi de fonduri atât pentru politica agricolă comună, cât şi pentru politica de coeziune şi introducerea unor criterii noi, defavorabile României, de stabilire a alocaţiilor, nu poate fi acceptată.

Premierul Victor Ponta a anunțat că, dacă va fi cazul, România nu va accepta să-i fie reduse fondurile, iar opoziţia sa va merge până la exercitarea dreptului de veto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel