BM îl ajută pe Boc să simplifice mediul de afaceri și să scape de birocrație
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
EMIL BOC - DECLARATII - CLUJ
EMIL BOC - DECLARATII - CLUJ

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Mondiale au convenit, marţi, să înceapă aplicarea planului de acţiuni elaborat în urma recomandărilor instituţiei financiare şi care urmăreşte, în principal, simplificarea mediului de afaceri şi reducerea birocraţiei.

Planul va fi derulat de un grup de lucru, ai cărui membri vor avea asistenţa tehnică a Băncii Mondiale, inclusiv cu experţi străini, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax. Grupul de lucru va monitoriza şi viitoarele proiecte de investiţii finanţate de Banca Mondială în România.

Decizia a fost luată în discuţia avută, la Palatul Victoria, de premierul Emil Boc cu Philippe Le Hourerou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru regiunea Europa şi Asia Centrală. La discuţii au participat şi miniştrii Agriculturii, Finanţelor, Educaţiei şi Transporturilor.

"S-a încheiat un ciclu de trei ani pentru care au fost gândite mai multe proiecte finanţate de Banca Mondială, iar instituţia a dorit să afle stadiul acestor proiecte, pentru a pregăti următorul ciclu de trei ani pentru investiţii", au declarat sursele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel