Bloomberg a scris o jumătate de oră, din greșeală, că Rusia a invadat Ucraina. Reacția Kremlinului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Site-ul Bloomberg a anunţat, vineri, din greşeală, că Rusia a invadat Ucraina, informaţie eronată care a rămas online aproximativ jumătate de oră. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, consideră că eroarea nu a fost “o provocare”, însă această situaţie arată cât de periculoase sunt tensiunile 'declanşate de declaraţii agresive' de la Washington şi din capitalele europene, scrie tass.com.

'Rusia invadează Ucraina', a scris vineri Bloomberg, conform New York Post, care postează şi o captură de ecran. Informaţia falsă a rămas online aproximativ jumătate de oră. Utilizatorii de internet care au vrut să afle mai multe şi au dat click pe titlul de pe Bloomberg nu au reuşit să citească vreun articol, apărându-le o eroare.

Bloomberg a explicat că titlul, scris dinainte în eventualitatea unei invazii, a fost publicat din greşeală. 'Pregătim titluri pentru multe scenarii şi unul dintre acestea a fost publicat din greşeală în jurul orei 4 PM, astăzi, pe site-ul nostru. Regretăm profund eroarea. Titlul a fost scos de pe site şi acum cercetăm cauza erorii', a precizat vineri un reprezentant al site-ului.

'Nu cred că a fost o provocare, nu este cazul să exagerăm'

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a comentat situaţia sâmbătă, pentru Tass. 'Nu cred că a fost o provocare, nu este cazul să exagerăm', a spus el, menționând că Bloomberg a prezentat scuze.

'Însă situaţia arată clar cât de periculoase sunt astfel de tensiuni, care au fost declanşate de declaraţii zilnice agresive pe care le tot auzim de la Washington, din capitalele europene şi de la Londra, pentru că aceste declaraţii, desfăşurarea de trupe lângă graniţele noastre şi activităţile zilnice pentru dotarea Ucrainei cu arme au dus la aceste tensiuni şi orice scânteie este periculoasă', a mai spus Peskov.

Citește și Soldați americani, repoziţionaţi în România. Chirieac explică gestul americanilor pentru țara noastră

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre venirea celor 1000 de soldaţi americani care vor fi repoziţionaţi în România în zilele ce urmează. 

Biden a ordonat desfăşurarea a peste 3000 de trupe americane pentru a sprijini aliaţii europeni. Aproximativ 2000 de soldaţi americani vor fi dislocaţi din Statele Unite în Polonia şi Germania şi aproximativ 1000 vor fi repoziţionaţi din Germania în România.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat la emisiunea Deschide lumea de la Realitatea, unde a comentat anunţul Statelor Unite de a adăuga încă 1000 de soldaţi americani la cei 1000 aflaţi deja în România şi a promisiunii Franţei de a trimite câteva sute de militari.

"E un gest simbolic. 1000 de soldați nu îmbunătățesc capacitatea de apărare a României într-o manieră dramatică, dar alianța cu Statele Unite și cu NATO da. Pur și simplu, președintele Biden a vrut să îi dea un advertisment președintelui Putin și sunt 1000 de militari în România, 2000 de militari în Polonia, și înteleg că, în curând, vor sosi și militarii francezi, tot sub steag NATO trimiși de președintele Macron, este tot un gest simbolic, binevenit alminteri", a spus Bogdan Chirieac.

Chirieac: Justiția în România de astăzi este nefuncțională

"De obicei când americanii își stabilesc baze militare permanente în anumite țări sau teritorii, acolo vine și un pic de prosperitate, poate și o mai bună guvernare, poate și o justiție funcțională; justiția în România de astăzi fiind nefuncțională, nefuncțională punct! Și repet, tot timpul spun asta, nu că m-ar auzi cineva dintre cei care ar putea face schimbări, nu vorbesc despre justiția penală, vorbesc de justiția comercială, civilă, care este nefuncțională, termene, decizii etc și poate se îmbunătățește puțin și administrația, măcar în zonele unde sunt americanii, că poate acolo se dau mai repede și mai logic aprobări de măsuri", a conchis, la Realitatea, analistul politic Bogdan Chirieac. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel