Data actualizării:
Data publicării:

Blondie, rețeta de "negresă blondă". Prăjitura delicioasă și ușor de preparat

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să încerci o prăjitură "atipică", această rețetă de negresă blondă este fix ce căutai. Iată cum se prepară.

Ingrediente

 450 g făină
 2 lingurițe praf de copt
 1 linguriță sare
 1 linguriță zahăr vanilinat sau 2 lingurițe extract de vanilie
 200 g zahăr alb
 250 g zahăr brun
 225 g unt nesărat
 3 ouă
 130 g fulgi (chipsuri/picături) ciocolată albă
 130 g fulgi (chipsuri/picături) ciocolată neagră
 50 g fulgi nucă de cocos
 unt sau ulei pentru uns

Vezi și: Prăjitură de ciocolată. Ai nevoie doar două ingrediente. Rețeta rapidă și delicioasă

Cum se prepară

Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Într-un castron se amestecă făina, praful de copt, sarea și vanilia. Se dă deoparte. Zahărul și untul se mixează bine. Ouăle se adaugă treptat, având grija ca viteza mixerului să fie setată la minim, potrivit retete.unica.ro.

Amestecul de ingrediente uscate de mai sus se adaugă treptat peste amestecul umed. Se mixează la viteză mică. Cu ajutorul unei spatule se înglobează chipsurile de ciocolată neagră, ciocolata albă și nuca de cocos.

Tava de copt (aproximativ 30×20) se unge cu ulei sau unt și se pune o hârtie de copt. Aluatul se toarnă în tavă și se nivelează. Se dă la cuptor pentru 30 de minute sau până trece testul scobitorii. Prăjitura blondie se lasă să se răcească timp de oră după care se taie cu ajutorul unui cuțit zimțat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel