Blinken, scenariu despre invazia rusă în Ucraina: Vor inventa un motiv, un fals atac terorist sau un cimitir fals cu ruși uciși în Donbas, unde vor constata genocid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Blinken, scenariu despre invazia rusă în Ucraina: Vor inventa un motiv, un fals atac terorist sau un cimitir fals cu ruși uciși în Donbas, unde vor constata genocid
Blinken, scenariu despre invazia rusă în Ucraina: Vor inventa un motiv, un fals atac terorist sau un cimitir fals cu ruși uciși în Donbas, unde vor constata genocid
Secretarul american de Stat Antony Blinken a prezentat, joi, la Consiliul de Securitate al ONU un posibil scenariu al invaziei ruse în Ucraina.

'Mai întâi, Rusia plănuiște să inventeze un motiv pentru atac. Nu știm exact ce formă va avea. Poate fi un un fals atac terorist în Rusia sau fie descoperirea unui cimitir fals cu ruși uciși în masă în Donbas. Rusia va descrie acest lucru ca purificare etnică sau genocid. În ultimele zile, Rusia a început deja să răspândească unele dintre aceste idei pentru a-și pregăti populația și pentru a pregăti terenul pentru război', a declarat Blinken la ONU, scrie CNN.

'Astăzi, acest lucru s-a intensificat în media controlată de statul rus. Am auzit și astăzi aceste alegații. Apoi, guvernul rus se va reuni – în mod teatral, la cel mai înalt nivel, într-o situație de criză și va decide că Rusia trebuie să răspundă și să își apere cetățenii ruși din Ucraina.', a mai spus Blinken.

Cu privire la cum ar putea ataca Rusia, Blinken s-a referit la 'atacuri convenționale, atacuri cibernetice și ar putea ținti grupuri specifice de ucraineni'.

VIDEO:

Citește și: Joe Biden a spus că, în opinia sa, ”Rusia va invada Ucraina în următoarele zile”

Președintele SUA, Joe Biden, a spus, joi, că, în opinia sa, „Rusia va invada Ucraina în următoarele zile”, informează CNN și Fox News. Riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina este „foarte ridicat", a declarat joi, 17 februarie, preşedintele american Joe Biden.

Un atac este posibil „în următoarele zile", le-a spus președintele Joe Biden jurnaliştilor înainte de a pleca de la Casa Alba pentru o deplasare de câteva ore în Ohio.

„Toate indiciile pe care le avem arată că sunt pregătiţi să intre în Ucraina, să atace Ucraina”, a subliniat Joe Biden.

Washingtonul a ridicat semnificativ nivelul de alertă de câteva ore şi a susţinut că Rusia a continuat să îşi consolideze dispozitivul militar din apropierea graniţei cu Ucraina, în ciuda asigurărilor Moscovei că şi-a retras o parte a trupelor. Vezi știrea aici!

Citește și: Rusia cere din nou retragerea trupelor NATO din România

Federația Rusă a cerut pentru a treia oară retragerea NATO din toate țările care s-au alăturat Alianței după 1997.

Rusia a declarat joi că va fi „forțată să răspundă” cu măsuri militare-tehnice dacă Statele Unite nu sunt de acord cu cerințele sale de securitate.

Într-un document de 11 pagini prezentat oficialilor americani, Kremlinul a criticat SUA pentru că nu s-au implicat în preocupările de securitate ale Rusiei și a cerut „garanții legale” că Ucraina nu va deveni niciodată membră NATO.

„În absența oricărei dispoziții din partea americanilor de a conveni asupra garanțiilor ferme, obligatorii din punct de vedere juridic, pentru a ne asigura securitatea... Rusia va fi obligată să răspundă, inclusiv prin punerea în aplicare a măsurilor militare-tehnice”, se arată în document, potrivit textului publicat de către agenția de știri TASS. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel