Blinken, despre ajutorul militar pentru Ucraina: Creează mai multe locuri de muncă americane, mai multă creştere economică
Ajutorul militar pentru Ucraina creează creştere economică şi locuri de muncă în SUA, susţine secretarul de stat american Antony Blinken.
Guvernul SUA foloseşte acum argumente economice în campania pentru menţinerea asistenţei pentru Kiev, relatează dpa. După întâlnirea sa de joi de la Washington cu omologul britanic David Cameron, secretarul de stat american Antony Blinken a insistat că, "dacă ne uităm la investiţiile pe care le-am făcut (americanii, n.red.) în apărarea Ucrainei pentru a face faţă acestei agresiuni, 90% din asistenţa de securitate pe care am furnizat-o s-a cheltuit de fapt aici în Statele Unite, cu producătorii noştri", relatează Agerpres.
Antony Blinken a afirmat că aceasta "creează mai multe locuri de muncă americane, mai multă creştere economică" în SUA. Acest lucru se adaugă importanţei pe care o are susţinerea Kievului pentru politica globală şi securitatea naţională a SUA, a mai menţionat secretarul de stat american.
SUA au furnizat Kievului miliarde de dolari ca ajutor militar
Statele Unite sunt cel mai important susţinător militar al Ucrainei în apărarea sa împotriva invaziei ruse, reaminteşte dpa. De la începutul războiului, în februarie 2020, SUA au furnizat Kievului miliarde de dolari ca ajutor militar. Totuși, acum livrarea de ajutor suplimentar este blocată de o dispută politică internă între democraţii şi republicanii din Congres. Concret, mulţi republicani pun la îndoială sprijinul pentru Ucraina sau îl refuză de-a dreptul. Un buget provizoriu votat recent nu prevede fonduri noi pentru Ucraina.
Potrivit calculelor guvernului american, fondurile aprobate anterior de Congres pentru Ucraina se vor epuiza complet până la finele acestui an. Tocmai din acest motiv, de câteva săptămâni preşedintele Joe Biden şi echipa sa cer Congresului să ia măsuri, pe un ton din ce în ce mai vehement şi uneori dramatic.
În cursul vizitei sale la Washington, şi şeful diplomaţiei britanice a insistat pentru continuarea ajutorului american pentru Ucraina. El a afirmat că nu vrea să intervină în politica internă a SUA, ci doar să aducă argumentele pe care le consideră importante "ca prieten al Americii, prieten al Ucrainei".
"În anii 1930 nu am acţionat suficient de rapid în faţa dictatorului malefic care invada ţări europene şi redesena frontiere cu forţa. Şi ştim cum s-a terminat asta", a avertizat David Cameron.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News