Data actualizării:
Data publicării:

Blinken a fost implicat într-un incident pe un aeroport din Elveția. A amânat întoarcerea în SUA de la Davos

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Antony Blinken, secretarul de stat american, a fost nevoit să amâne întoarcerea acasă de la Davos, miercuri, din cauza unei erori critice întâmpinate la bordul avionului său, conform informațiilor furnizate de Bloomberg.

După ce a călătorit de la Davos cu elicopterele și s-a pregătit să urce la bordul avionului Boeing 737, Blinken și echipa sa au primit informații că aeronava a fost declarată nesigură pentru zbor. O scurgere de oxigen identificată anterior nu a putut fi rezolvată.

Un avion de dimensiuni reduse a fost adus de la Bruxelles la Zurich pentru a asigura transportul către SUA a înaltului diplomat, în timp ce mulți dintre consilierii săi și membrii presei au fost obligați să se deplaseze la Washington prin mijloace de transport comerciale, notează sursa citată.

În septembrie anul trecut, premierul canadian Justin Trudeau a rămas blocat în India după un summit al Grupului celor 20 la New Delhi, din cauza unei defecțiuni mecanice la avionul său. În 2018, avionul cancelarului german de atunci, Angela Merkel, a avut, de asemenea, o defecțiune.

Citește și - Zelenski avertizează de la Davos: Putin este un prădător care nu se mulţumeşte cu produse congelate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi, la Davos, că liderul rus Vladimir Putin este un 'prădător' care nu ar fi mulţumit cu un conflict 'îngheţat' în Ucraina, unde linia frontului este în bună măsură blocată de mai multe luni, relatează AFP.

'După 2014, s-au făcut încercări de îngheţare a războiului din Donbas (estul Ucrainei - n.r.). Au existat garanţi extrem de influenţi, cancelarul german (Angela Merkel - n.r.), preşedintele francez (Francois Hollande - n.r.). Dar Putin este un prădător care nu se mulţumeşte cu produse congelate', a spus Zelenski într-un discurs la Forumul Economic Mondial din Elveţia.

El l-a acuzat pe preşedintele rus că 'încearcă să normalizeze deportările în masă, distrugerea oraşelor şi a satelor şi sentimentul terifiant că războiul nu se va termina poate niciodată'.

'De fapt, Putin întruchipează războiul', a continuat Zelenski, adăugând că liderul rus 'nu se va schimba'. Făcând apel din nou la Occident să livreze mai multe arme ţării sale, preşedintele ucrainean a dat asigurări că 'direcţiile posibile şi chiar calendarul unei noi agresiuni ruseşti dincolo de Ucraina devin din ce în ce mai evidente'. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel