Data actualizării:
Data publicării:

Blat pentru pizza. Top 3 cele mai bune rețete

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Îți place blatul pufos, subțire sau fără drojdie? Ai la dispoziție trei variante de rețete savuroase pentru pizza ta. Iată cum se prepară fiecare.  

Alegeri prezidentiale 2024

1. Blat subțire pentru pizza

Ingrediente

-175 g de făină

-¼ linguriță de sare

-1 linguriță de drojdie uscată

-125 ml de apă călduță

-1 lingură de ulei de măsline

Cum se prepară

Combinați făina cu sarea și drojdia. Într-un vas separat amestecați apa și uleiul. Combinați amestecul de făină cu amestecul de apă și ulei. Frământați compoziția până rezultă un aluat moale și omogen, potrivit bucatarul.eu. Presărați masa de lucru cu făină, transferați aluatul pe ea și frământați-l încă 2-3 minute.

Puneți din nou aluatul în bol, ungeți-l cu ulei de măsline, acoperiți-l cu folie de bucătărie și dați-l la loc călduț pentru 30-40 de minute, până își dublează volumul. După ce a crescut, aluatul mai trebuie frământat încă 1-2 minute. Pe masa presărată cu făină, întindeți aluatul într-o foaie rotundă, pe care o puneți pe o tavă unsă cu ulei. Ridicați puțin marginile aluatului și adăugați umplutura preferată pentru pizza.

Vezi și: Top 3 cele mai bune ciorbe. Rețetele care nu trebuie să-ți lipsească

2. Blat pufos pentru pizza

Ingrediente

-300 g de făină

-½ linguriță de sare

-6 g de drojdie uscată

-225 ml de apă caldă

-2 linguri de ulei

Metoda de preparare a aluatului pufos pentru pizza este identică cu cea pentru aluatul subțire.

Vezi și: Cea mai bună rețetă de mici. Cum se prepară: Ies pufoși și savuroși

3. Blat pentru pizza fără drojdie

Ingrediente

-2 pahare de făină

-2 ouă

-1 lingură de ulei de măsline

-½ pahar de lapte cald

-1 linguriță de sare

Cum se prepară

Amestecați făina cu sarea, cerneți-o pe masa de lucru și faceți o adâncitură în centru. Într-un bol, amestecați ouăle cu laptele și adăugați uleiul de măsline. Turnați puțin câte puțin din amestecul de lapte în adâncitura din făină, amestecând continuu făina.

Când lichidul s-a îmbibat în făină, începeți să frământați aluatul, presărând din când în când mâinile cu făină. Frământați aluatul timp de 10 minute, până devine elastic. Faceți o bilă din aluat, înveliți-o într-un prosop umed și lăsați-o așa 15 minute. Întindeți, apoi, aluatul cu ajutorul unui sucitor. De obicei, acest aluat se folosește pentru pizza mare, preparată în tavă dreptunghiulară.

Vezi și: Top 3 cele mai bune salate. Rețetele ușoare și foarte gustoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel