1. Blat subțire pentru pizza
Ingrediente
-175 g de făină
-¼ linguriță de sare
-1 linguriță de drojdie uscată
-125 ml de apă călduță
-1 lingură de ulei de măsline
Cum se prepară
Combinați făina cu sarea și drojdia. Într-un vas separat amestecați apa și uleiul. Combinați amestecul de făină cu amestecul de apă și ulei. Frământați compoziția până rezultă un aluat moale și omogen, potrivit bucatarul.eu. Presărați masa de lucru cu făină, transferați aluatul pe ea și frământați-l încă 2-3 minute.
Puneți din nou aluatul în bol, ungeți-l cu ulei de măsline, acoperiți-l cu folie de bucătărie și dați-l la loc călduț pentru 30-40 de minute, până își dublează volumul. După ce a crescut, aluatul mai trebuie frământat încă 1-2 minute. Pe masa presărată cu făină, întindeți aluatul într-o foaie rotundă, pe care o puneți pe o tavă unsă cu ulei. Ridicați puțin marginile aluatului și adăugați umplutura preferată pentru pizza.
Vezi și: Top 3 cele mai bune ciorbe. Rețetele care nu trebuie să-ți lipsească
2. Blat pufos pentru pizza
Ingrediente
-300 g de făină
-½ linguriță de sare
-6 g de drojdie uscată
-225 ml de apă caldă
-2 linguri de ulei
Metoda de preparare a aluatului pufos pentru pizza este identică cu cea pentru aluatul subțire.
Vezi și: Cea mai bună rețetă de mici. Cum se prepară: Ies pufoși și savuroși
3. Blat pentru pizza fără drojdie
Ingrediente
-2 pahare de făină
-2 ouă
-1 lingură de ulei de măsline
-½ pahar de lapte cald
-1 linguriță de sare
Cum se prepară
Amestecați făina cu sarea, cerneți-o pe masa de lucru și faceți o adâncitură în centru. Într-un bol, amestecați ouăle cu laptele și adăugați uleiul de măsline. Turnați puțin câte puțin din amestecul de lapte în adâncitura din făină, amestecând continuu făina.
Când lichidul s-a îmbibat în făină, începeți să frământați aluatul, presărând din când în când mâinile cu făină. Frământați aluatul timp de 10 minute, până devine elastic. Faceți o bilă din aluat, înveliți-o într-un prosop umed și lăsați-o așa 15 minute. Întindeți, apoi, aluatul cu ajutorul unui sucitor. De obicei, acest aluat se folosește pentru pizza mare, preparată în tavă dreptunghiulară.
Vezi și: Top 3 cele mai bune salate. Rețetele ușoare și foarte gustoase
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Scenariu de necrezut: Armate de gândaci cyborg controlați de la distanță. Ce spun cercetătorii japonezi
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Calcule electorale pentru Primăria București. Marele pierzător după retragerea lui Cîrstoiu. Chirieac: Va absorbi imediat o bună parte a electoratului său
- Klaus Iohannis, iritat de o întrebare primită de la un jurnalist DC NEWS: Asta să vă spună analiștii, sociologii, părerologii - Video în articol
- Horoscop 23 aprilie 2024. Soarele din Taur se rupe de careul cu Pluto. Daniela Simulescu, previziuni pentru zodii
- ANAF se pregătește să ia bani de la români. Ești bun platnic? Vin vești proaste. Anunțul lui Boloș: Cât va trebui să plătim
- Geoană, anunț privind candidatura la prezidențiale 2024: Văzând ce se întâmplă în țară...
- Secretul tinereții fără bătrânețe: Vă vine să credeți că bărbatul din imagine are 60 de ani? Ce mănâncă omul care nu vrea să audă de botox
- Trei infuzii care ajută la curățarea rinichilor în mod natural
- La mesele festive scăpăm „ca vaca-n cucuruz” și apoi ne întrebăm de ce ne-am îngrășat. Dr. Doru Negru: Păi ați alergat mai mult de Paști?
- Circulăm într-o junglă. Mesajul unui expert auto: Cifrele ne arată că trebuie să știi să te aperi
- Cum te prind criminaliștii doar după scris. Comisar-șef: Activitatea este exclusiv umană