BLACK FRIDAY 2018. Ce produse nu se pot returna. Condiții importante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Black Friday 2018. Ce produse nu se pot returna. Condiții importante. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor le-a oferit o serie de sfaturi românilor, înainte de începerea Black Friday. În ce condiții poți renunța la produsul achiziționat.

Black Friday 2018. Ce produse nu se pot returna. Când se consideră contractul încheiat?

Pentru magazinele clasice, contractul este considerat a fi încheiat în momentul în care plătești și primești produsul. În cazul magazinelor online, contractul este considerat a fi încheiat în momentul confirmării, pe suport durabil, de către profesionist, a acceptării comenzii tale.

Black Friday 2018. Ce produse nu se pot returna. Pot renunța la achiziție după ce am încheiat contractul?

În cazul magazinelor clasice, legea NU îți dă dreptul de a renunța la contract. Odată achiziționat un produs, acesta nu mai poate fi înlocuit sau contravaloarea acestuia să-ți fie rambursată decât dacă este defect, aplicându-se aici regulile privind garanțiile.

Black Friday 2018. Ce produse nu se pot returna. Pentru magazinele online, legea stabilește un termen de 14 zile calendaristice de la momentul primirii produsului în care poți renunța la achiziție, fără a oferi vreun motiv și fără costuri suplimentare. Dacă vânzătorul nu trimite un curier pentru ridicarea produsului, va trebui să plătești tu returul.

Citește și: Black Friday 2018. Sfaturi: De ce este bine să plătești cu cardul

Black Friday 2018. Ce produse nu se pot returna. Comerciantul este obligat să-ți ramburseze prețul plătit (inclusiv costurile de livrare a produsului la tine) în termen de maxim 14 zile de la momentul în care ai renunțat la contract.

Black Friday 2018. Ce produse nu se pot returna. Atenție! Există anumite cazuri în care nu te poți retrage din contract, cum ar fi pentru produsele care sunt realizate după specificațiile tale sau înregistrările audio, video ori programele informatice. Profesionistul poate reține, în anumite cazuri, din prețul plătit de tine valoarea diminuată a produselor in cazul in care ai folosit produsul mai mult decât pentru a-i testa funcționalitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel