Data publicării:

Bitcoin s-a depreciat, în ciuda adoptării cryptomonedei de El Salvador

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Bitcoin s-a depreciat cu 17%, ajungând la cel mai mic nivel din în ultima lună.

Bitcoin a scăzut drastic, cu 17%, atingând cel mai scăzut nivel din ultima lună, titrează Bloomberg Businessweek. Nici lansarea monedei virtuale în El Salvator nu i-a oferit stabilitate.

Cea mai mare cryptomonedă a ajuns la 43.500 de dolari, marți, pe piețele din New York. Scăderea înregistrată, de 10%, s-a produs imediat după ce graficele indicau o valoare de 50.000 de dolari. Indexul ⁣Bloomberg Galaxy Crypto, care urmărește evoluția celor mai mari monede virtuale, a pierdut 19%, în timp ce alte active digitale mici s-au vândut. Dash și Ethereum Classic au scăzut fiecare cu 20%.

Depreciere cumpărată de El Salvador

Deprecierea de marți urmează adoptării monedei virtuale de El Salvador, această mișcare fiind considerată un test pentru anduranța monedei. El Salvador a adoptat în mod legal bitcoin ca monedă națională, țara dintre cele două Americi neavând o monedă oficială. 

Utilizatorii Twitter și Reddit au discutat despre cum pot marca momentul istoric, în care o cryptomonedă a fost adoptată de o țară. Aceștia iau în considerare achiziționarea unei fracțiuni de 30 de dolari din bitcoin pe 7 septembrie, pentru a marca momentul. Achiziția în masă, coordonată pe social media ar putea crește artificial prețul, amintind de active precum GameStop. 

Nayib Bukele, președintele El Salvador, a transmis că țara a achiziționat cryptomonede, aproximativ 550 de bitcoin. 

Reglementarea cryptomonedelor

Economistul Adrian Câciu a explicat că este posibil ca adoptarea Bitcoin din El Salvador ar putea fi un prim pas către reglementarea cryptomonedelor, într-un interviu EXCLUSIV pentru DCNEWS.

Situația din El Salvador nu va fi ultima țară de acest fel

„Pe piața cryptomonedelor o să se mai petreacă astfel de abordări din partea statelor. Încet, încet, odată și cu reglementarea cryptomonedelor, o să vedem că tot mai multe zone din lume încep să accelereze sau să permită plata cu cryptomonede.

Evident, se așteaptă de la marile țări și regiuni ale lumii să ia o decizie cu privire la reglementare, aici mă refer atât la Statele Unite ale Americii, cât și la Europa, dar și la zona Asia – Pacific, unde sunt astfel de abordări în care cryptomonedele pot fi folosite la cumpărarea de proprietăți”, a spus Câciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel