Biscuiți sărați cu parmezan: pregătește-i de Crăciun și uimește-ți oaspeții!
Crăciunul este perioada în care ne întâlnim cu rudele și prietenii la mese festive.
Dacă vrei să-ți uimești mesenii, servindu-lr un aperitiv diferit de cel obișnuit, iată o rețetă potivită pentru tine.
Rețeta perfectă pentru Crăciun este, fără îndoială, cea de biscuiți sărați cu parmezan. Acești biscuiți cu o aromă puternică și gustoasă sunt foarte simplu de preparat și nu necesită mult timp.
Ingredientele pentru prepararea biscuiților cu parmezan:
50 grame de parmezan ras,
80 grame de unt,
150 grame de făină,
1 ou,
pătrunjel tocat,
1 plic praf de copt.
Rețeta, pas cu pas
Într-un castron se pun parmezanul ras, făina, piperul, pătrunjelul și praful de copt și se amestecă. Apoi, adaugă untul moale și oul și frământă bine până obții un aluat elastic.
O tavă de copt se acoperă cu pergament. Apoi, se ia câte o bucățică de aluat și se formează câte o bilă mică, care se aplatizează și se pune pe tavă.
Focaccia din dovlecei și cartofi: nu ai mâncat niciodată legume atât de ușoare și delicioase
Atenție: dacă vrei ca biscuiții să aibă o aromă mai apetisantă, poți adăuga în aluat roșii uscate în ulei. Și din nou, dacă dorești, poți înlocui pătrunjelul cu ierburi aromatice proaspete sau uscate.
Apoi, biscuiții se dau în cuptor și se coc aproximativ 15 minute la o temperatură de 180 de grade. Biscuiții se lasă să să răcească, apoi îi poți servi pe masă.
Cu un kilogram de cartofi vei mulțumi pe toată lumea: rețeta uimitoare a bunicii
Dacă dorești, poți pregăti acești biscuiți chiar și cu câteva zile înainte de a-i servi: vei vedea că vor rămâne parfumați și delicioși. Biscuiții se pot păstra 4 zile într-un recipient de sticlă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News