Biscuiți cu fulgi de ovăz și zmeură
Iată o rețetă simplă de biscuiți de casă ce vă vor încânta papilele gustative.
Biscuiții, acel desert simplu și adorat de toată lumea, de la copii la bunici, pot deveni o activitate captivantă și benefică pentru întreaga familie. Într-o perioadă în care controlul ingredientelor și timpul petrecut împreună sunt din ce în ce mai prețuite, pregătirea biscuiților acasă se dovedește a fi o alegere ideală.
Biscuiții de casă nu sunt doar o gustare delicioasă, ci și o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate cu cei dragi. Participarea celor mici în bucătărie nu doar că îi va învăța despre ingredientele naturale și despre importanța unei alimentații sănătoase, dar va crea și amintiri de neuitat.
Ingrediente pentru 15 porții
80 g nuci caju
160 g făină
110 g zahăr brun
1 vârf de cuțit de sare
50 g quinoa expandată
150 g fulgi de ovăz întregi
100 g fulgi de ovăz măcinați
2 ouă
70 g unt de arahide
150 g zmeură
Mod de preparare
Nucile caju se taie în bucăți mărunte și se amesteca într-un bol mare cu făina, zahărul, sarea, quinoa și fulgii de ovăz. Adăugați apoi ouăle bătute și untul de arahide. Amestecați bine, adăugați zmeura și amestecați din nou.
Formați bile de aluat și turtiți-le în tava pregătită în prealabil cu hârtie de copt.
Tava se bagă la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. După coacere, biscuiții se lasă la răcit pe un grătar.
Poftă bună și bucurați-vă de cei dragi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News