”Bir pentru câini”, document inedit. Cum erau obligați românii să plătească războiul Germaniei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Istoricul Bogdan Bucur scoate la lumină infromații foarte interesante în volumul său ”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”. Acesta a prezentat la DC News un document prin care românii erau obligați să susțină eforturile de război ale Puterilor Centrale.   

Mai exact, fiecare proprietar de câini era obligat să declare birul pentru fiecare câine pe care îl deținea. Impozitul era de 10 lei anual, iar cei care nu se supuneau erau aprig amendați iar câinii uciși.

”Am încercat să redau epoca, vremurile și întâmplările prin documente sugestive. Evident, ocupația Bucureștiului și un război este sângeros, dar nu avea rost să pun soldați morți pe front. Am văzut rănile teribile făcute de gloanțe. Nu avea rost să umplu volumul cu așa ceva. Într-un spirit ludic am încercat să ilustrez ocupația germană prin aceste documente”, a explicat Bogdan Bucur la DC News. 

Documentul prezintă ordinul de impunere a birului pentru câini de către administrația militară germană, din 4 februarie 1917. Ordinul este pentru susținerea eforturilor de război al armatelor Puterilor Centrale care ocupaseră Bucureștiul.

(w670) 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel