BioNTech, intervenție pe piața oncologică. În 2026, compania speră că va comercializa un prim medicament anticancer
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Află ce a transmis laboratorul german BioNTech cu privire la comercializarea unui medicament împotriva cancerului.

Grație tehnologiei ARN mesager (ARNm), laboratorul german BioNTech, care a dezvoltat unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19, a anunțat că îşi propune să comercializeze un prim medicament împotriva cancerului în 2026.

”Compania intenţionează să continue să îşi dezvolte proiectele în vederea primei sale lansări în domeniul oncologic prevăzută pentru 2026”, a precizat BioNTech într-un comunicat.

Mai multe terapii împotriva diferitelor tipuri de cancer (melanom, prostată, cap şi gât, ovare, plămâni, colorectal), imunoterapii şi vaccinuri, aflate în prezent în faza de studii clinice, sunt vizate de BioNTech.

În comunicat este menționat faptul că laboratorul german speră ca va obține autorizări pentru zece dintre aceste tratamente până în 2030.

Utilizarea tehnologiei ARN mesager deschide noi orizonturi în dezvoltarea terapiilor inovatoare împotriva cancerului, generând o competiție intensă între multiplele entități farmaceutice la nivel global.

Laboratorul american Moderna, unul dintre rivalii BioNTech, speră ca vaccinul său terapeutic împotriva cancerului de piele, aflat în prezent în faza de testare, să fie aprobat din 2025.

Sistemului imunitar este vizat

Terapiile asupra cărora se concentrează companiile nu vizează lupta directă împotriva celulelor canceroase, ci stimularea sistemului imunitar al pacienţilor pentru ca aceștia să poată lupta cu cancerul.

Una dintre provocări este de a face faţă "eterogenităţii şi variabilităţii" cancerelor, care diferă de la un pacient la altul, prin combinarea "diferitelor mecanisme de acţiune", a explicat BioNTech.

”(...) Există numeroase tipuri de cancer în diferite stadii şi boala diferă de la un pacient la altul”, a precizat în noiembrie cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin, pentru ziarul Bild.

Decodificarea tuturor mutaţiilor posibile este o sarcină pe termen lung, ceea ce face ca dezvoltarea tratamentelor pentru aceste boli să fie mai complexă decât cea a vaccinului anti-COVID-19.

”Scopul nostru este de a dezvolta un vaccin împotriva cancerului adaptat fiecărui pacient”, a declarat Sahin pentru Bild.

În urma creșterii veniturilor generate de vânzările vaccinului anti-COVID-19, BioNTech s-a întors nivelul obișnuit al vânzărilor, ajungând la 3,8 miliarde de euro anul trecut, comparativ cu 17,3 miliarde în 2022. Cu toate acestea, profitul anual a înregistrat o scădere semnificativă, ajungând la 930 de milioane de euro, fiind de zece ori mai mic decât cel înregistrat în anul precedent, informează Agerpres care citează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel