Biolog, AVERTISMENT: COVID-19 va deveni tot mai contagios în următorii ani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Potrivit biologului Răzvan Popescu-Mirceni, COVID-19 va fi mult mai contagios în următorii ani. Asta pentru că virusul va suferi mutații și după apariția unui vaccin.

"Tendința virusului va fi în următorii câțiva ani să își atenueze efectele de natură letală, dar să își crească nivelul de contagiozitate. Orice infecție virală care se replică de un număr mai mare va suferi mutații. Mutațiile sunt un lucru firesc, apar extrem de multe, dar multe nu sunt viabile, nu trec mai departe. Sunt selectate acele versiuni genetice care au șansa să se reproducă. Este selecția naturală care funcționează și la nivelul structurilor virale. Cu cât vor avea o viralitate mai mare, o agresivitate mai mare, cu atât vor avea o șansă mai mică de a se replica.

Aceste măsuri de precauție, de izolare sunt binevenite, dar ele nu pot rezolva complet situația, pentru că noi, ca societate am devenit mult mai mobili, ne adunăm în conglomerate din ce în ce mai mari. Vaccinul va fi valabil o perioadă de timp, dar trebuie actualizat în funcție de fiecare sezon.", a spus biologul Răzvan Popescu-Mirceni pentru Digi24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel