Bill Gates: Poți cumpăra vaccinuri împotriva rujeolei și poți salva vieți, așa te motivezi să nu mergi pe Marte. Este destul de scump
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Miliardarul Bill Gates a spus că preferă să plătească pentru vaccinuri decât să călătorească pe Marte. Acesta a adresat și conspirațiile din pandemie, spunând că oamenii au căutat un „țap ispășitor”.  

„De fapt, este destul de scump să mergi pe Marte. Poți cumpăra vaccinuri împotriva rujeolei și poți salva vieți”, a spus el pentru BBC, adăugând: ”Și așa te motivezi să nu mergi pe Marte”.

Colegul antreprenor Elon Musk a spus că vrea să colonizeze planeta Marte, în timp ce Jeff Bezos s-a alăturat, de asemenea, ”cursei spațiale”.

SpaceX, compania de rachete co-fondată de Musk în 2002, și-a făcut ca obiectiv final să trimită rachete cu echipaj pe Marte și, în cele din urmă, să colonizeze Planeta Roșie.
 
Bezos, fondatorul Amazon, conduce compania aerospațială Blue Origin și a făcut o scurtă călătorie în spațiu în 2021, în timp ce magnatul britanic Sir Richard Branson a ajuns și în spațiu cu Virgin Galactic.

Ce spune despre inteligența artificială

Gates, co-fondatorul Microsoft, crede, de asemenea, că inteligența artificială va transforma „destul de dramatic” umanitatea.

El a spus: „Ne va ajuta să analizăm întrebările medicale și științifice. Nu sunt doar roboți. Ei scriu și citesc, de asemenea.

"De fapt, s-au înregistrat mai multe progrese acolo decât pe partea robotică. Ambele ne vor oferi o productivitate mult mai mare."

Dl Gates a vorbit, de asemenea, despre surprinderea sa de a deveni fața teoriilor conspirației în timpul pandemiei de Covid-19.

„Nu mă așteptam la asta”, a spus el, referindu-se la sugestiile că a profitat de pe urma virusului sau că el a plănuit pandemia.

„În timpul pandemiei, au fost zeci de milioane de mesaje care spuneau că eu am provocat totul în mod intenționat sau că urmăresc oamenii. E adevărat că sunt implicat în vaccinuri, dar sunt implicat în vaccinuri pentru a salva vieți.

”Este mai confortabil să arate cu degetul către răutate”

„Aceste mesaje au cam inversat acest adevăr. Cred că oamenii caută „țapul ispășitor” din spatele cortinei sau cea mai simplistă explicație pentru ceea ce s-a întâmplat de fapt. Este mai confortabil să arate cu degetul către răutate, întrucât aceasta este mult mai ușor de înțeles decât biologia.”

Gates a vorbit, de asemenea, despre modul în care el, la fel ca mulți alți filantropi, l-au cunoscut pe infractorul sexual și mogulul Jeffrey Epstein.

"Cu siguranță sunt mai atent acum la persoanele pe care le întâlnesc decât atunci, când l-am întâlnit pe el. Voi face un pic mai multă diligență. S-ar putea să greșesc din nou. Când sunt printre oameni nu îmi place să mă izolez”, a declarat miliardarul.

Gates, care și-a petrecut o mare parte din viață ca fiind cea mai bogată persoană din lume, a donat zeci de miliarde de dolari cauzelor filantropice, deseori în scopuri legate de sănătatea globală, în special la copii.

Acum își împarte timpul între lupta cu schimbările climatice și eradicarea malnutriției și a bolilor precum poliomielita și malaria.

Întrebat dacă este cumpătat în viața personală, Gates a spus: „Nu am un dulap gigantic. Nu port bijuterii. Dar când desfac un cadou, nu păstrez ambalajul pentru a-l folosi iarăși. Bunica mea nu a aruncat niciodată o pungă de hârtie în viața ei sau vreo sfoară pe un pachet. Deci, după standardele ei, sunt nebun."

Bill Gates a divorțat de soția sa, Melinda, în mai 2021. Când a fost întrebat dacă ar vrea să-și găsească dragostea din nou, a răspuns: „Sigur, doar nu sunt un robot”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel