Bill Gates a fost testat pozitiv pentru COVID-19: Sunt norocos că am fost vaccinat
Data publicării:
Autor: Alexandra Curtache
WhatsApp
Bill Gates a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și spune că are simptome ușoare / Foto: Captură video youtube
Bill Gates a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și spune că are simptome ușoare / Foto: Captură video youtube
Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Filantropul a făcut numeroase avertizări legate de pandemie, de-a lungul timpului.

Miliardarul, în vârstă de 66 de ani, a scris marți, într-un tweet, că prezintă simptome ușoare și că "urmează sfatul experților", izolându-se până când va fi sănătos. Nu se știe dacă este prima dată când Bill Gates a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

”Sunt norocos că am fost vaccinat și stimulat și am acces la teste și la o îngrijire medicală excelentă", a scris Gates pe Twitter.

Într-un tweet, Gates a precizat că Fundația Bill și Melinda Gates intenționează să se reunească marți pentru prima dată în ultimii doi ani. Gates spune că se va alătura prin intermediul Microsoft Teams, în timp ce mulțumește fundației pentru munca depusă, transmite npr.

"Vom continua să lucrăm cu partenerii și vom face tot ce putem pentru a ne asigura că niciunul dintre noi nu va trebui să se confrunte din nou cu o pandemie", a scris Gates pe Twitter.

Bill Gates a prezis o posibilă pandemie încă din 2015

În 2015, Gates a ținut un discurs TED despre pandemiile globale, avertizându-ne că lumea nu este pregătită să facă față uneia.

"Nu este nevoie să intrăm în panică... dar trebuie să ne punem în mișcare", a spus Gates în timpul discursului său.

Într-o conversație cu Ari Shapiro de la NPR în 2020, Gates a vorbit despre răspunsul la coronavirus, acordând SUA note mari pentru eforturile sale de distanțare socială, dar note mici pentru testare.

"Imaginați-vă că diagnosticele ar fi fost disponibile într-o lună, iar terapeutica în patru luni și vaccinul în mai puțin de un an", a declarat Gates la NPR. "Când ai ceva care crește exponențial, viteza acestor răspunsuri face diferența".

Bill Gates avertizează în noua sa carte că există riscul unei variante mai dure

Bill Gates este de părere că lumea încă nu a văzut ce este mai rău în materie de coronavirus, dar urmează. Magnatul a spus că nu vrea să pară „pesimist”, dar a avertizat că există riscul unei variante „și mai transmisibile și chiar mai fatale”.

”Încă există riscul ca această pandemie să genereze o variantă care va fi mult mai transmisibilă și mult mai fatală. Nu este probabil, nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar este un risc de peste 5% ca această pandemie să nu fi arătat ce este mai rău”, a spus Bill Gates pentru Financial Times.

Bill Gates, a publicat în urmă cu o săptămână, noua sa carte ”How to Prevent the Next Pandemic”, în care a sfătuit guvernele din întreaga lume să investească într-o echipă de epidemiologi și alți specialiști în domeniu pentru a ajuta la identificarea viitoarelor amenințări la adresa sănătății globale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel