România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 04 aug, 13:26
Bilanț RECORD în România. Radu Țincu: "Este un semn bun". Care e PROBLEMA majoră la nivel internațional
Medicul Radu Țincu a reacționat în urma noului bilanț raportat de Grupul de Comunicare Strategică și a recordului de decese și de persoane internate la Terapie Intensivă.

"Dacă într-adevăr se stabilizează această curbă a îmbolnăvirilor, da, este un semn bun, pentru că înseamnă că am început să controlăm pandemia. Cel mai frecvent, acest control îl obținem prin respectarea măsurilor sanitare, pentru că cealaltă posibilitate de a ține pandemia sub control este imunizarea în masă, iar imunizarea aceasta nu e posibilă acum. Deci cel mai probabil, această stabilizare a fost determinată de respectarea măsurilor sanitare.

Totuși 1200 de cazuri reprezintă o cifră mare, pentru că dintre acestea, undeva la 50 - 60 de pacienți pe zi vor ajunge la Terapie Intensivă, ceea ce va crea o presiune cel puțin în anumite regiuni ale țării", a declarat medicul Radu Țincu, în direct la B1 TV. 

Care e problema majoră la nivel internațional

 

"Din păcate, contaminarea sistemului de sănătate publică a reprezentat o problemă la nivel internațional. Toate țările au raportat că personalul medical se contaminează și cu cât pandemia trenează, cu cât personalul obosește, cu atât vigilența în respectarea măsurilor din spitale scade. Cel mai probabil, apariția acestor focare în spitale au apărut fix a urmare a nerespectării măsurilor, pe de-o parte, dar este foarte posibil ca și testarea să fie încetinită", a completat el. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro