Bilanț COVID-19 ”catastrofal”. Bode: Sute de morți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Lucian Bode a vorbit, joi, despre obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise, în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie, precizând că cei care merg singuri pe stradă nu sunt obligați să poarte mască de protecție.

Cei care merg singuri pe stradă nu sunt obligați să poarte masca de protecție, susține Lucian Bode. 

„Am luat o serie măsuri pentru a proteja viața cetățenilor în actualul context pandemic, cel mai complicat de la începutul pandemiei. Ne apropiem de un bilanț catastrofal, peste 500 morți, ultimele 2 zile”, a spus, joi, la Antena 3, Lucian Bode. 

Când se poartă masca pe stradă

„Reglementarea oficial spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori. E obligatoriu în toate spațiile deschise. Am spus că se exceptează prin acest ordin persoanele care desfășoară activități individuale sau cu membrii familiei, sportive, recreative și am spus că dăm posibilitatea Comitetelor Județene pentru situații de urgență să vină cu alte excepții, dacă DSP avizează.

Cred că ordinul comun este extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicații le dăm și la București, unde incidența este peste 6 la mie. Vorbim de activități individuale, nu unde sunt și alți oameni. Dacă circuli singur, e normal să nu porți masca, dacă sunt și alții e obligatoriu să porți. Dacă faci activități sportive individuale nu porți, dacă sunt și alții, e obligatoriu”, a explicat acesta. 

Incidența în București trece de 11 la mie

Capitala trece, joi, de 11 infectări la mia de locuitori și urmează să fie întrunit din nou Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență (CMBSU).

Potrivit datelor DSP București, joi, incidența în București a ajuns la 11,49 la mie, în creștere față de miercuri, când Capitala a era la 10,93 la mie.

Conform datelor oficiale, marți incidența era de 10,31 la mie, iar luni de 9,64.

Joi va fi întrunit din nou CMBSU, însă nu a fost stabilită încă ora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel