Bilanț coronavirus, 20 octombrie 2022: Şase pacienţi cu COVID-19 au decedat, în ultimele 24 de ore, în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Bilanț coronavirus, 20 octombrie 2022. Şase pacienţi cu COVID-19 au decedat, în ultimele 24 de ore. Sursa - Pexels
Bilanț coronavirus, 20 octombrie 2022. Şase pacienţi cu COVID-19 au decedat, în ultimele 24 de ore. Sursa - Pexels
Un număr de 872 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu zece mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

La ATI sunt trataţi 90 de pacienţi, dintre care 83 nu sunt vaccinaţi anti-COVID. Din totalul pacienţilor internaţi, 55 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu unul mai puţin faţă de ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP şase decese (patru bărbaţi şi două femei).

Trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60 - 69 de ani, unul la categoria de vârstă 70 - 79 de ani şi două la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi, iar trei dintre ei erau vaccinaţi anti-COVID.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 67.161 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România. 

 

Vezi și:

 

Rezistența la medicamente a contribuit la moartea a aproape 5 milioane de oameni în 2019

 

Peste 1,2 milioane de oameni au murit în 2019 din cauza infecțiilor cauzate de bacterii rezistente la antibiotice multiple. În această speță s-au înregistrat mai multe deceste decât din cauza HIV/SIDA sau a malariei.

Oficialii din domeniul sănătății la nivel mondial au avertizat în mod repetat cu privire la creșterea numărului de bacterii rezistente la medicamente și a altor microbi din cauza utilizării greșite și a utilizării excesive a antibioticelor, ceea ce încurajează microorganismele să evolueze în „superbacterii”.

Raportul Global Research on Antimicrobial Resistance, publicat în The Lancet, a arătat că rezistența la antimicrobiene (AMR) a fost direct responsabilă pentru aproximativ 1,27 milioane de decese și asociată cu aproximativ 4,95 milioane de decese. Studiul a analizat date din 204 de țări și teritorii.

„Aceste noi date dezvăluie adevărata amploare a rezistenței antimicrobiene la nivel mondial... Estimările anterioare au prezis 10 milioane de decese anuale din cauza AMR până în 2050, dar acum știm cu certitudine că suntem deja mult mai aproape de această cifră decât am crezut”, a spus Chris. Murray, coautor al studiului și profesor la Universitatea din Washington.

Anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că niciunul dintre cele 43 de antibiotice aflate în dezvoltare sau medicamente recent aprobate nu au fost suficiente pentru a combate rezistența la antimicrobiene.

Cornelius Clancy, profesor de medicină la Universitatea din Pittsburgh, a spus că una dintre modalitățile de a aborda AMR este să se uite la un nou model de tratament.

Majoritatea deceselor din 2019 au fost cauzate de rezistența la medicamente în infecțiile respiratorii inferioare, cum ar fi pneumonia, urmate de infecții ale fluxului sanguin și infecții intra-abdominale.

Impactul AMR este acum cel mai sever în Africa Sub-sahariană și Asia de Sud, în timp ce aproximativ unul din cinci decese are loc la copiii cu vârsta sub cinci ani.

A existat o disponibilitate limitată a datelor pentru unele regiuni, în special multe țări cu venituri mici și medii, ceea ce ar putea limita acuratețea estimărilor studiului.

Clancy a spus că accentul s-a pus pe COVID-19 în ultimii doi ani, dar AMR este un „tip de provocare pe termen lung”. Citeste mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel