Bilanț coronavirus, 14 noiembrie 2022 în România: 104 pacienţi, internaţi la ATI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Bilanț coronavirus, 14 noiembrie 2022 în România - 104 pacienţi, internaţi la ATI
Bilanț coronavirus, 14 noiembrie 2022 în România - 104 pacienţi, internaţi la ATI
Ministerul Sănătăţii a anunţat  că în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un deces din cauza infecției cu noul coronavirus.   

Un număr de 611 persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 12 mai multe faţă de ziua anterioară, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

La ATI sunt trataţi 104 pacienţi, dintre care 87 nu sunt vaccinaţi anti-COVID. Din totalul pacienţilor internaţi, 53 sunt minori, toţi fiind în secţii.

În ultimele 24 de ore a fost raportat de către INSP un deces (bărbat), la categoria de vârstă 60 - 69 de ani.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 67.237 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România.

 

 

Ministrul Alexandru Rafila, întrebat dacă vor fi mai multe cazuri de gripă decât anul trecut: Da! Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că, în acest sezon rece, vor fi mai multe cazuri de gripă decât s-au înregistrat anul trecut. 

Alexandru Rafila a fost întrebat, recent, într-o conferinţă de presă, cum se anunţă sezonul gripal şi dacă ar trebui să ne aşteptăm la mai multe cazuri.

„Da, mai multe decât anul trecut vor fi. Anul trecut, au fost foarte, foarte puţine. Asta nu înseamnă neapărat că este îngrijorător, important e cât de multe vor fi. (...) Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor, pentru că mulţi dintre ei nu s-au mai vaccinat. Nu au venit niciun contact cu virusul şi e clar că imunitatea faţă de virusul gripal în general este ceva mai scăzută şi atunci sigur că ne punem problema”, a declarat ministrul Alexandru Rafila. 

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de gripă, având în vedere şi că nu mai sunt măsurile de anul trecut, cu obligativitatea purtării măştii şi alte restricţii.

„Pe de altă parte, şi măsurile care au fost împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mască, anumite restricţii nu mai există în momentul de faţă. E o boală care transmite identic. Nu e nicio diferenţă între cum se transmite gripa şi cum se transmite infecţia cu noul coronavirus. Şi atunci e evident că este posibilă o recrudescenţă a numărului de cazuri”, a mai transmis ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

 

 

Reprezentant OMS: Pandemia nu s-a încheiat. COVID-19 nu este o boală sezonieră

 

Potrivit reprezentantului OMS în Federația Rusă, COVID-19 nu poate fi considerat încă o boală sezonieră.

COVID-19 nu poate fi privit ca o boală sezonieră și este încă în faza de pandemie, a declarat Melita Vujnovic, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Rusia, într-un interviu pentru TASS.

”Oamenii pot considera că a devenit o boală minoră în prezent. Nu este așa. Nu putem numi COVID-ul drept boala sezonieră; este încă în faza de pandemie, dar nu în cea acută când nu a existat absolut nicio imunitate. În primul an pandemia a fost cea mai gravă, în al doilea - mai mult sau mai puțin, dar și provocatoare, deși ne-am descurcat mai bine. Deci, nu, nu putem vorbi despre boală sezonieră ca despre gripă", a spus Vujnovic.

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă, a spus reprezentantul OMS. ”Da, nu suntem în faza acută ascendentă a pandemiei, dar virusul încă provoacă multe cazuri, mulți oameni sunt bolnavi în întreaga lume, iar valul continuă”, a adăugat ea.  Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel