Data publicării:

Biden vrea sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, după moartea lui Navalnîi

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Joe Biden, președintele SUA, ”ia în considerare” sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei. 

Joe Biden, președintele SUA, a declarat luni că ”ia în considerare” sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, la trei zile după moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, informează AFP.

”Avem deja sancțiuni, însă luăm în considerare (sancțiuni) suplimentare, da”, a răspuns jurnaliștilor președintele democrat, care deja l-a declarat pe Vladimir Putin ”responsabil” de moartea lui Navalnîi, anunțată vineri într-un penitenciar din regiunea arctică, scrie Agerpres.

SUA și Uniunea Europeană aplică deja mai multe serii de sancțiuni împotriva Moscovei de la declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Citește și: Trupul lui Navalnîi, găsit la morga Spitalului Salehard. Paramedic, despre întârzierea autopsiei: Cazul este politic. Poți fi găsit vinovat

Biden, ”încrezător” că va continua ajutorul militar american spre Ucraina

Sâmbătă seara, președintele Biden i-a declarat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că este ”încrezător” în continuarea ajutorului militar american pentru Kiev, în prezent blocat de Camera Reprezentanților din Congres.

Senatul SUA, majoritar democrat, a aprobat o nouă anvelopă de 60 de miliarde de dolari asistență militară pentru Ucraina, asistență pe care Kievul o cere în mod disperat SUA și aliaților occidentali.

Însă Mike Johnson, șeful majorității republicane din Camera Reprezentanților, refuză orice vot asupra proiectului.

Președintele Biden a mai asigurat luni că ”va fi bucuros” să discute cu Johnson, ale cărui poziții sunt influențate de fostul președinte Donald Trump, favorit detașat al alegerilor primare republicane în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Donald Trump cere să fie de asemenea aprobată în Congres o înăsprire a legislației privind imigrația, înaintea oricărui ajutor financiar pentru Ucraina.

”Modul în care ei (republicanii) întorc spatele amenințării pe care o reprezintă Rusia, modul în care ei întorc spatele NATO și obligațiilor noastre este pur și simplu șocant”, a afirmat președintele Biden, în campanie pentru a fi reales președintele SUA.

Citește și: Japonia găzduiește o întâlnire privind reconstrucția Ucrainei și promite un nou tratat fiscal - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel