Data publicării:

Biden-Trump. Musk spune că nu va dona bani către niciun candidat la Washington

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Miliardarul Elon Musk, CEO-ul producătorului de vehicule electrice Tesla, a declarat miercuri că nu va dona bani nici candidatului republican la președinție, Donald Trump, nici președintelui democrat Joe Biden în alegerile din acest an, scrie Reuters.

Trump s-a întâlnit cu Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, alături de un grup restrâns de alte persoane în Florida în weekend-ul trecut, a confirmat o sursă pentru Reuters, în timp ce fostul președinte căuta un aport major de fonduri pentru campania sa.

Într-o postare pe platforma sa de socializare X, Musk a scris: "Doar pentru a fi foarte clar, nu donez bani niciunui candidat la președinția SUA."

În 2022, Musk le-a cerut americanilor să aleagă un Congres republican în alegerile intermediare din SUA pentru a contrabalansa democrații lui Biden.

Nikki Haley, s-a retras din cursa pentru nominalizare, din partea Partidului Republican.

Astfel, devine cert că Donald Trump va câștiga nominalizarea republicană și va concura din nou împotriva președintelui democrat Joe Biden, în alegerile din noiembrie.

Haley va ține un discurs pentru precizarea poziției sale în cursa prezidențială, a declarat o sursă a agenției britanice de presă, și îl va îndemna pe Trump să încerce să obțină sprijinul susținătorilor ei, care includ o parte semnificativă a republicanilor moderați și a votanților independenți. Decizia lui Haley de a-și suspenda campania vine după înfrângerile de ieri, când în Super Tuesday, Trump a învins-o categoric în 14 din cele 15 state unde au avut loc alegeri primare.

Haley a rezistat mai mult decât oricare alt rival republican al lui Trump, dar nu a reprezentat o amenințare serioasă pentru fostul președinte, al cărui control ferm asupra bazei partidului rămâne solid, în ciuda mai multor dosare penale deschise pe numele fostului președinte.

Trump, în vârstă de 77 de ani, se va confrunta cu președintele în exercițiu, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, iar sondajele de opinie arată că atât Biden, cât și Trump au ratinguri scăzute de aprobare printre votanți.

Alegerile promit să fie accentuez polarizarea politică în Statele Unite: Biden l-a prezentat pe Trump ca pe o amenințare existențială pentru principiile democratice, în timp ce Trump menține teoria potrivit căreia a câștigat alegerile din 2020, iar rezultatul a foat falsificat în favoarea lui Biden.

Haley, în vârstă de 52 de ani, a obținut sprijinul unor republicani care vor să împiedice câștigarea unei a treia nominalizări prezidențiale consecutive de către Trump, dar nu a reușit în cele din urmă să atragă suficienți votanți conservatori ca să încline balanța. Cu toate acestea, rezultatele mai bune ale lui Haley printre republicanii moderați și independenți arată că stilul de politică radical al lui Trump ar putea să-l facă vulnerabil în alegerile din 5 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel