Biden nu are încredere într-o tranziție pașnică a puterii dacă Trump va pierde: "Va fi o baie de sânge"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Președintele Joe Biden nu crede că Donald Trump o să înceteze să facă presiuni dacă pierde alegerile.

Președintele Joe Biden a declarat miercuri că nu are încredere că va exista o tranziție pașnică a puterii dacă fostul președinte, Donald Trump, pierde în noiembrie, indicând comentariile candidatului republican care sugerează că singurul mod în care ar pierde este dacă alegerile îi sunt furate.

"Dacă Trump câștigă, nu, nu sunt deloc încrezător sau liniștit", a spus Biden într-un interviu acordat CBS News, înainte de a se corecta. "Adică, dacă Trump pierde, nu sunt deloc încrezător. Vorbește serios, iar noi nu îl luăm în serios. El vorbește cât se poate de serios – toate lucrurile despre 'dacă pierdem, va fi o baie de sânge, vor fi alegeri furate', și altele sunt pe bune", a adăugat el în primul său interviu de la încheierea campaniei, care este așteptat să fie difuzat în întregime duminică dimineață.

Trump a avertizat în martie că, dacă va pierde alegerile din 2024, va fi o "baie de sânge" pentru industria auto americană și pentru țară

Trump a avertizat în martie că, dacă va pierde alegerile din 2024, va fi o "baie de sânge" pentru industria auto americană și pentru țară – comentarii pe care Biden și campania sa le-au exploatat rapid, susținând că fostul președinte incită la violență politică.

Biden a avertizat de mult timp că este puțin probabil ca Trump să cedeze dacă pierde, făcând din problema protejării democrației un principiu central al campaniei sale din 2024. În remarcile din Biroul Oval de luna trecută, explicând decizia sa de a-și încheia campania, Biden a încercat să atace refuzul lui Trump de a accepta rezultatele alegerilor cu propria sa decizie de a se retrage din funcția de candidat democrat.

"Uite, nu sunt tipul care a spus că vreau să fiu dictator din prima zi. Nu sunt tipul care a refuzat să accepte rezultatul alegerilor", a spus el la acea vreme. "Nu sunt tipul care a spus că nu va accepta automat rezultatul acestor alegeri. Nu poți să-ți iubești țara doar când câștigi", a explicat Joe Biden.

De atunci, președintele a rămas în mare parte în afara ochilor lumii, cu un program public limitat. În afară de remarcile în care a anunțat un schimb de prizonieri de succes cu Rusia, întâmpinarea acelor americani înapoi în stat, o scurtă călătorie în Texas pentru a marca aniversarea Legii drepturilor civile și pentru a plânge moartea regretatei reprezentante Sheila Jackson Lee, Biden nu a avut evenimente publice de la încheierea campaniei sale. El a cedat în mare parte acoperirea mediatică vicepreședintelui Kamala Harris, pe care o susține în cursa pentru Casa Albă.

Biden a avertizat miercuri că Trump se pregătește să conteste din nou rezultatele alegerilor din noiembrie, așa cum a făcut în 2020, inclusiv prin punerea în funcție a unor oficiali electorali locali simpatizanți.

"Uite, ce încearcă să facă acum în circumscripțiile electorale locale unde oamenii numără voturile... Ei pun oamenii lor în state în care ze vor număra voturile, nu-i așa?", a spus el. Apoi, președintele a completat din nou cu fraza: "Nu-ți poți iubi țara doar atunci când câștigi", conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel