Data publicării:

Biden, încrezător că eliberarea ostaticilor din Gaza e aproape

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele american Joe Biden a menționat luni că lumea se apropie semnarea unui acord pentru eliberarea unor ostatici ținuți de Hamas în Gaza, răspunzând reporterilor de la Casa Albă: "Cred că da", atunci când a fost întrebat despre posibila înțelegere, potrivit Reuters.

Reuters a relatat săptămâna trecută că negociatorii Qatarului au încercat să ajungă la un acord între Israel și Hamas pentru obținerea a 50 de ostatici, în urma unui armistițiu de trei zile, care ar contribui la sporirea livrărilor de ajutor de urgență pentru civilii din Gaza, citând un oficial informat cu privire la discuții.

Circa 240 de ostatici au fost capturați în timpul atacului mortal al Hamasului peste granița din Israel, pe 7 octombrie, care a determinat țara să invadeze micul teritoriu palestinian pentru a elimina grupul militant islamist.

Conform estimărilor israeliene, aproximativ 1.200 de persoane,  au fost ucise în asaltul Hamasului, fiind cea mai sângeroasă zi din cei 75 de ani de istorie a Israelului.

De atunci, guvernul condus de Hamas din Gaza a declarat că cel puțin 13.000 de palestinieni au fost uciși, printre care cel puțin 5.500 de copii, în urma bombardamentelor neîncetate ale Israelului.

Cu toate acestea, ambasadorul Israelului în Statele Unite, Michael Herzog, a declarat postului ABC News, duminică, că Israelul speră că un număr semnificativ de ostatici ar putea fi eliberați de către Hamas "în zilele următoare", în ciuda continuării luptelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel