Ucraina: Fiul lui Biden și un apropiat al lui Kerry , la conducerea unei firme ucrainene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Hunter Biden, fiul cel mic al vicepreședintelui american Joe Biden, a primit un post în conducerea celui mai mare producător privat de gaze din Ucraina, Burisma Holdings. 

Compania a anunțat miercuri numirea lui Hunter Biden, de profesie avocat. 

Casa Albă a respins orice acuzație privind un eventual conflict de interese. Unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Joe Biden a declarat pentru Business Insider că "Hunter Biden este un cetățean privat și un avocat. Vicepreședintele nu sprijină o companie anume și nu are nicio implicare în această companie".

Numirea lui Hunter Biden vine într-un moment în care Vestul caută să sprijine Ucraina în tentativa sa de a-și reduce dependența de gazul și petrolul rus. Vicepreședintele SUA a declarat luna trecută, în timpul unei vizite la Kiev, că Statele Unite ale Americii vor ajuta Ucraina să rupă dependența energetică de Rusia.

În boardul de directori al aceleiași firme a fost numit recent și un apropiat al secretarului de Stat John Kerry, Devon Archer. Un an nume celebru aflat în conducerea companiei este Aleksander Kwasniewski, fostul președinte al Poloniei.

Burisma Holdings este cea mai mare companie privată de exploatare și producție a petrolului și gazelor din Ucraina. Compania este înregistrată în Cipru și aparține lui Nikolai Zlocevski, parlamentar ucrainean din partidului fostului președinte Viktor Ianukovici.

Citește și: Vicepreședintele american Joe Biden a ajuns în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel