Data actualizării:
Data publicării:

Biden, despre un nou mandat: ”Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aş fi candidat”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cu ochii deja ațintiți către alegerile prezidențiale din 2024, Joe Biden, actualul președinte democrat al Statelor Unite, și-a exprimat sentimentele și gândurile într-o întâlnire cu donatorii democrați de la Boston, făcând aluzie directă la prezența lui Donald Trump în cursa electorală.

”Dacă Trump nu ar fi candidat, nu sunt sigur că aș fi candidat”, a mărturisit Biden, subliniind indirect impactul prezenței lui Trump în alegeri și importanța contrabalansării acesteia.

În vârstă de 81 de ani și cu intenția clară de a-și asigura un al doilea mandat, Biden a accentuat necesitatea de a-l împiedica pe fostul președinte republican să câștige. El a subliniat faptul că Trump nu mai ascunde nimic și chiar spune ceea ce intenționează să facă, subliniind responsabilitatea sa de a lupta împotriva acestuia.

În contextul unei posibile retrageri a lui Trump din cursa electorală pentru președinție, Biden a fost întrebat dacă și-ar retrage și el candidatura. Cu o replică clară, acesta a negat categoric, subliniind hotărârea sa de a continua în competiție.

Deși Biden se confruntă cu dificultăți în a-și face campanie să ”decoleze”, acesta susține cu fermitate că este cel mai bine poziționat pentru a-l înfrunta din nou pe Donald Trump. În ciuda preocupărilor privind vârsta sa și a dificultăților de a-și promova bilanțul economic, Biden repetă în mod regulat că democrația în sine este în joc în această confruntare cu fostul magnat al afacerilor și precedentul șef de la Casa Albă.

Cu toate că popularitatea sa nu este la cote înalte, și în lipsa unor surprize majore sau a unor probleme de sănătate care să-l forțeze să se retragă, președintele american este văzut ca fiind aproape sigur să obțină nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile din noiembrie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel