Biden, apel către Netanyahu privind operațiunea la Rafah
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele american Joe Biden i-a cerut duminică premierului israelian Benjamin Netanyahu să nu lanseze o operaţiune militară la Rafah, în Fâşia Gaza, 'fără un plan credibil şi realist' pentru protejarea populaţiei, a anunţat Casa Albă, transmit AFP şi Reuters. 

Joe Biden a făcut apel totodată la 'măsuri urgente şi specifice pentru a creşte ritmul şi regularitatea ajutorului umanitar pentru civilii palestinieni nevinovaţi', a menţionat Casa Albă într-un comunicat difuzat după convorbirea telefonică dintre cei doi lideri. Discuţia survine într-un moment în care liderul american a început să ridice tonul la Israel, notează AFP.

'Cred, aşa cum ştiţi, că riposta din Gaza, din Fâşia Gaza, a fost excesivă', a afirmat joi seara preşedintele american, amintind că acolo sunt 'mulţi oameni nevinovaţi care mor de foame, sunt în dificultate, şi acest lucru trebuie să înceteze'.

Comunitatea internaţională este îngrijorată după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să pregătească o ofensivă asupra Rafah, ultimul refugiu al palestinienilor strămutaţi de război din restul Fâşiei Gaza, unde trăiesc acum aproximativ 1,3 milioane de palestinieni, mai mult de jumătate din populaţia teritoriului.

Într-un interviu difuzat duminică pe canalul american ABC, premierul israelian a afirmat că armata israeliană va asigura un 'coridor securizat' înainte de asaltul prevăzut la Rafah.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel