Biden a semnat legea care acordă 40 de miliarde de dolari Ucrainei
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 21 mai 2022, 14:35
WhatsApp
Preşedintele american Joe Biden a semnat legea adoptată joi de Congres ce prevede un pachet gigantic de 40 de miliarde de dolari pentru efortul de război al Ucrainei împotriva Rusiei, a anunţat sâmbătă Casa Albă, citată de France Presse şi Reuters. 

Biden a semnat acest text în timpul vizitei sale oficiale în Coreea de Sud. 

Legea include 6 miliarde de dolari pentru a permite Ucrainei să se echipeze cu vehicule blindate şi să îşi întărească apărarea antiaeriană.

Joe Biden, care se află la Seul pentru primul său summit cu noul preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, a semnat de asemenea un proiect de lege vizând îmbunătăţirea accesului la lapte praf pentru bebeluşi, a mai precizat Casa Albă.

Citește și - SUA şi alte ţări au părăsit reuniunea APEC de la Bangkok ca protest contra invaziei Rusiei în Ucraina

Reprezentanţi ai Statelor Unite şi altor câteva ţări au părăsit reuniunea miniştrilor comerţului Asia-Pacific la deschiderea ei sâmbătă la Bangkok, pentru a protesta împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia, au anunţat mai mulţi oficiali, citaţi de Reuters. 

Reprezentanţi ai Canadei, Noii Zeelande, Japoniei şi Australiei s-a alăturat americanilor părăsind reuniunea Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), au declarat doi oficiali thailandezi şi doi diplomaţi străini.

Acesta a avut loc în timp ce reprezentantul Rusiei luase cuvântul la deschiderea reuniunii de două zile a grupului de 21 de economii.

Citește și - SUA vor să livreze Ucrainei rachete antinavă performante pentru a sparge blocada rusă în Marea Neagră

Casa Albă lucrează pentru a putea furniza Ucrainei rachete antinavă avansate în vederea spargerii blocadei navale a Rusiei, au declarat vineri oficiali de la Washington, citaţi de Reuters, pe fondul îngrijorărilor că arme mai puternice care ar putea scufunda navele de război ruseşti ar intensifica conflictul. 

Ucraina nu face un secret din faptul că doreşte capabilităţi americane mai avansate dincolo de inventarul său actual de artilerie, rachete Javelin şi Stinger şi alte arme. Lista Kievului, de exemplu, cuprinde rachete care ar putea îndepărta marina rusă de porturile ucrainene la Marea Neagră, ceea ce ar face posibilă reluarea transporturilor de cereale şi a alte produse agricole în lumea întreagă. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?