Biden a cerut aplauze pentru Maia Sandu, în timpul discursului de la Varșovia: Suntem mândri să fim alături de dumnevoastră!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Maia Sandu
Sursa foto: Facebook Maia Sandu
Joe Biden a cerut aplauze pentru Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, în timpul discursului de la Varșovia.

"Oamenii din Republica Moldova își doresc să trăiască în libertate. Doamna președinte Sandu, suntem mândri să fim, astăzi, alături de dumnevoastră. Haideți să o aplăudăm! Nu trebuie să fie niciun dubiu, susținerea noastră pentru Ucraina nu se va opri, iar NATO nu va fi divizat”, a declarat Joe Biden, la Varșovia.

Discursul lui Joe Biden - principalele declarații:

- În urmă cu un an, războiul a fost declanşat pentru căderea Kievului. Abia m-am întors de acolo. Kievul rămâne în picioare, liber. Când Rusia a invadat, întreaga lume s-a aflat în faţa unui test. Toate democraţiile au fost supuse unui test.

- Răspundem sau alegem să ne uităm în cealaltă parte? Vom fi puternici sau slabi? Am răspuns. Am fost puternici, am fost uniţi, iar lumea nu se va uita în partea cealaltă.

- Când Putin a cerut tancurilor sale să intre Ucraina, a crezut că noi vom da înapoi. S-a înşelat amarnic! Democraţia a fost mult prea puternică. A fost nevoit să se retragă. Răspunsul Ucrainei a fost simplu și profund: toți aliații NATO au fost uniți

- Putin  a crezut ca liderii lumii democratice vor fi foarte slabi, dar nu a fost aşa! A văzut o ţară a cărei guvern este condusă de un om plin de curaj - preşedintele Zelenski.

- Vrem ca oamenii din Republica Moldova să-și câștige libertatea. Doamne președinte Maia Sandu, suntem mândri să fim alături de dumneavoastră. Vă rog, aplauze pentru Maia Sandu.

- Putin nu se mai îndoieşte de cât de puternică este alianţa noastră, dar se îndoieşte de convingerile noastre, de sprijinul nostru pentru Ucraina. Nu ar trebui să existe îndoieli. Sprijinul nu va fi diluat,. NATO nu va fi divizat.

- Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia. oamenii liberi refuza să trăiască într-o lume a întunericului şi a lipsei de speranţă.

- Dacă Rusia ar opri invazia Ucrainei, acest război s-ar încheia. Dacă Ucraina se opreşte şi nu se mai apară în fața Rusiei, acesta ar fi finalul Ucrainei. De aceea, ne asigurăm că Ucraina poate să se apere.

- În ultimul an, democraţi şi republicani din Congresul SUA au susţinut împreună libertatea. Aceştia sunt americanii şi asta face America.

- Putin a încercat să înfometeze lumea.

- Ne aducem aminte de cei care au murit încercând să apere Donbasul. Am fost onorat să vizitez memorialul din Kiev, ieri.

- Stăm alături de milioanele de refugiaţi care au fost primiţi în Europa şi în SUA, dar mai ales aici în Polonia.

- Vom continua să anunţăm şi alte sancţiuni în cursul acestei săptămâni. Îi vom trage la răspundere pe cei responsabili de acest război.

- Urmează zile amare, victorii şi tragedii, dar Ucraina este pregătită.

- Anul viitor, vom organiza un summit în SUA. Împreună vom celebra aniversarea celei mai importante alianţe din istoria lumii - NATO. Angajamentul SUA faţă de articolul 5 este foarte solid. Un atac la adresa unuia este un atac la adresa tuturor. Este un jurământ sfânt!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel