Urmărește emisiunea live
Biciclist dus de un șofer pe capota mașinii. Medicul psihiatru Gabriel Diaconu: Ne uităm la un fenomen
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Ingo Joseph, de la Pexels
Fotografie creată de Ingo Joseph, de la Pexels
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a făcut câteva precizări după ultimul incident din București - un biciclist a fost dus de un șofer pe capota mașinii până la prima secție de Poliție. 

Din cauza faptului că o mașină a ocupat pista de biciclete, un biciclist s-a urcat pe capota autovehiculului. Șoferul autoturismului a continuat însă să conducă până la sediul Secției 20 de Poliție din București. Potrivit Realitatea Plus, biciclistul a fost purtat pe capota mașinii câțiva kilometri, până în cartierul Crângași. De asemenea, înainte ca acesta să se urce pe capota mașini, între el și șoferul autoturismului a existat un conflict de natură verbală. (Vezi imaginile AICI.)

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a spus, într-o intervenție la Digi24, făcând referire și la alte incidente din ultima perioadă, că "sunt din ce în ce mai multe situații pe care le vezi și în cabinetele medicale, le vezi și în magazine, și pe stradă, în care oamenii au o stare de tensiune și caută "o scuză". Asta pentru că, la nivel societal, suntem cu toții într-o stare de tensiune."

"Pe de altă parte, problema pe care și-o pune comportamentul fiecăruia dintre noi este, totuși, individuală. Drept urmare, nimic nu-i împiedică pe acești oameni, dacă nu se simt bine emoțional, să fi căutat ajutor înainte să recurgă la aceste gesturi.", a atras atenția medicul psihiatru Gabriel Diaconu, menționând că "ne uităm la un fenomen care are posibile implicații în starea de fapt, dar ne uităm și la un mod de a rezolva tensiunea care este de-a dreptul aberant."

"Pentru anumite fapte, oamenii ar trebui lăsați permanent fără permis"

Vorbind în continuare despre altercația din București, dintre biciclist și conducătorul auto, Gabriel Diaconu a spus că "de mare actualitate, zilele acestea, este Noul Cod Rutier. Nu pot să nu observ inegalitatea de forță dintre cei doi protagoniști."

"Conduita șoferului trebuie să se regăsească în Noul Cod Rutier care, evident, prevede tot felul de sancțiuni, unele mai interesante decât altele... Dar încă nu face trimitere la statutul conducătorului auto. Pentru anumite fapte, oamenii ar trebui lăsați permanent fără permis. Aici trebuie să instituim o politică de toleranță zero, fie că vorbim de condusul băut la volan, fie că vorbim de incidente de genul acesta, care nu sunt simple altercații în trafic.", a afirmat apoi medicul. 

"Cine ia astăzi pe capotă un biciclist, mâine poate o să vrea să-și facă dreptate într-o manieră mult mai violentă.", a conchis Gabriel Diaconu la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel