Data actualizării:
Data publicării:

BIAS 2023, un spectacol cu „o grămadă de emoţii, mult sunet şi foarte multă pictură pe cer”

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Vineri a început cea de-a 13-a ediţie a show-ului aviatic BIAS, publicul având acces la antrenamentele oficiale. 

Oamenii pot vizita, de asemenea, expoziţia de aviaţie generală şi militară, unde sunt expuse aeronavele.

'Ne bucurăm că suntem din nou în faţa dumneavoastră la deschiderea BIAS 2023, ediţie aniversară. Este, iată, din nou o ediţie care se desfăşoară pe două zile - ziua principală, ziua de mâine, sâmbătă, 26 august, de dimineaţă până seara târziu. Dar astăzi, chiar începând de la această oră (10:00 - n. r.), încep antrenamentele oficiale, iar platforma de la Băneasa şi Romaero este deschisă publicului până la ora 17:00.

De asemenea, se pot vizita hangarele expoziţiei, se pot vizita toate aeronavele civile şi militare din expoziţie şi pot fi urmărite de către public antrenamentele. Aşadar, publicul este aşteptat astăzi până la ora 17:00 aici la Aeroportul Băneasa. Acest eveniment este dedicat şi unei alte priorităţi româneşti în aviaţia mondială. Este vorba de cei 95 de ani care se împlinesc de la primul zbor regulat de noapte pe ruta Belgrad-Bucureşti Băneasa operat de compania franco-română de navigaţie aeriană', a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache, într-o conferinţă de presă.

Prezent la eveniment, directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru, a anunţat că ediţia BIAS 2023 este deosebită şi pentru faptul că aeroclubul împlineşte 100 de ani de la înfiinţare, iar Forţele Aeriene Române 110 de activitate.

'Suntem la cea de-a 13-a ediţie a BIAS. După mulţi ani de muncă, iată că a devenit o tradiţie. Sunt zeci de mii de oameni care abia aşteaptă acest eveniment. Anul acesta avem o ediţie aniversară pentru că Aeroclubul României împlineşte 100 de ani de la înfiinţare. De asemenea, Forţele Aeriene Române împlinesc 110 de activitate şi tocmai pentru că am vrut să fie o ediţie deosebită am permis accesul publicului astăzi la antrenamentele oficiale, iar expoziţia de aviaţie generală şi militară este deschisă pentru toată lumea până la ora 17:00.

Vom avea mâine peste 10 ore de zbor continuu, începem cu cele mai mici aeronave, motoparapantele, şi vom avea în evoluţie inclusiv avioane mari de transport, foarte multe aeronave de acrobaţie în formaţie şi individuale, vor fi peste 100 de aeronave pe Băneasa. Sunt peste 150 de piloţi şi paraşutişti şi sunt foarte multe evoluţii spectaculoase cu fum, cu pirotehnie de zi şi de seară şi vom încheia cu un foc de artificii foarte frumos. Piloţii se antrenează de azi, sunt pregătiţi şi vor face un spectacol deosebit', a susţinut Rotaru.

La rândul său, colonelul Vasile Petrea, reprezentantul Forţelor Aeriene, a anunţat că la această ediţie a BIAS va fi prezentă şi Iordania, cu un Hercules C-130.

'Suntem şi noi nerăbdători să începem show-ul. Astăzi vom avea doar antrenamente, deschise şi publicului pentru static display. Vă invităm să veniţi în număr cât mai mare şi surpriza va fi din partea noastră. Nu o să vă dezvălui acum tot ce avem în static display şi în fly display, vă lăsăm să le descoperiţi rând pe rând. Una dintre surprize: este pentru prima dată în istoria show-ului un Hercules C-130 din partea Iordaniei, care sunt sigur că vă va încânta ochiul şi vă veţi bucura de el', a afirmat Petrea.

Şi Iacării Acrobaţi au îndemnat lumea să vină sâmbătă la BIAS, promiţând un show incendiar cu 'o grămadă de emoţii, mult sunet şi foarte multă pictură pe cer'.

'Vă vom prezenta în jurul prânzului, mâine, cu semnătura Iacării Acrobaţi, un program pe care l-am pregătit mult timp, iar pentru seară, împreună cu Jurgis Kairys (Lituania - multiplu campion european la acrobaţie - n. r.), am pregătit un show incendiar în care vom livra o grămadă de emoţii, mult sunet şi foarte multă pictură pe cer. Aşteptăm pe toată lumea mâine seară la un show extraordinar', a spus iacărul Dan Conderman.

La sfârşitul show-ului, focul de artificii va fi urmat de un concert, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel