Berea ar putea preveni virozele respiratorii
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
bere
bere

Un studiu realizat de către Sapporo Medical University din Japonia demonstrează că un ingredient principal al berii, hameiul, poate juca un rol important în prevenirea instalării virozelor respiratorii specifice sezonului rece.

 Mai exact, Humulona, un compus al hameiului, a demonstrat proprietăți pozitive în prevenirea răcelilor și bronșitelor.

 Studiul efectuat de către cercetătorii japonezi demonstrează că acest ingredient ne poate proteja organismul împotriva virusului respirator care stă la baza bronsitelor și pneumoniilor, și care afectează milioane de persoane în sezonul rece. În plus, acest compus se pare că are și efecte antiinflamatorii.

 "Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale iar acest fapt nu contenește să își facă simțite efectele pozitive. Hameiul se află din nou în centrul atenției, un compus al său - Humulona, dovedindu-se un inamic al sacâitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii. Considerata mai degrabă un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iată că berea poate fi inclusă în alimentație și pe timpul sezonului rece", a declarat Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel