Benny Adegbuyi i-a antrenat pe boxerii din lotul olimpic
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Benny Adegbuyi se pregătește pentru titlul mondial Glory alături de boxerii de la lotul olimpic. Luptătorul K1 se simte excelent printre pugiliști și speră să îi urmărească la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Antrenamentele lotului olimpic de box sunt și mai interesante atunci când intră în ring și Benny Adegbuyi. Greul din K1 a făcut un meci de pregătire cu Andrei Arădoaie, speranța boxului românesc la o medalie olimpică la categoria 81 kg.

“A fost o pregătire super, îmi face plăcere să mă antrenez cu boxerii. Punctul meu forte este boxul și când am ocazia, trec pe la ei să fac sparring. E un ajutor reciproc, ei urmăresc Jocurile Olimpice, eu urmăresc să ajung campion în Glory. În afară de muncă e nevoie și de puțin noroc să ajungi campion mondial, de perseverență, seriozitate și talent. Dar fără muncă nu se poate nimic în viață. Urmăresc cu sufletul la gură de fiecare dată când luptă românii noștri, le țin pumnii, sper să câștige și să aducă o medalie acasă”, a spus Benny Adegbuyi, luptător K1.

Andrei Arădoaie: “Dacă nu dă și cu picioarele, e bine!”


Andrei Arădoaie se bucură din plin că are ocazia să facă sparring cu un sportiv de talia lui Benny Adegbuyi, cel mai bine cotat luptător român în kickboxingul mondial. În vârstă de 23 de ani, Arădoaie are nevoie de o pregătire serioasă înaintea turneului preolimpic, iar antrenamentul cu Benny i-a prins foarte bine.

“Benny este un sportiv care lovește foarte tare, mă întărește asta și mă ajută. Benny dacă nu dă și cu picioarele, e bine. Eu fiind mai mic, am viteză și asta îl ajută și pe el. Când avem același sparring în fiecare zi ne învățăm cu el, dar cu unul nou putem să experimentăm și așa perfecționăm loviturile mult mai bine”, a declarat Andrei Arădoaie, campion european U22.

Turneul preolimpic, unicul gând


Pugiliștii au la dispoziție două sanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Turneul European se va desfășura în martie, la Londra, în vreme ce Turneul Mondial va avea loc în mai, la Paris.

“Sunt numai cu gândul acolo. Când mă antrenez la sac, mă gândesc că boxez cu un adversar la turneul de calificare”, susține Andrei Arădoaie, campion european U22.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel