Beneficiile sâmburilor de măsline. De ce să nu îi arunci
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Beneficiile sâmburilor de măsline. De ce să nu îi arunci / Foto: Pixabay, de Vagelis Dimas
Beneficiile sâmburilor de măsline. De ce să nu îi arunci / Foto: Pixabay, de Vagelis Dimas
Află în articol care sunt beneficiile sâmburilor de măsline.

Măslinele sunt  delicioase, dar și pline de nutrienți. Acestea au un conținut bogat în vitamine și acizi grași (Omega 3, Omega 6, Omega 9). Mulți dintre noi avem obiceiul de a aruncă sâmburii de măsline, însă specialiștii sunt convinși că aceștia au și câteva beneficii pentru sănătate, scrie Sfatnaturist.ro.

Beneficiile sâmburilor de măsline

Astfel potrivit acestora,  sâmburii de măsline ajută la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, cei care suferă de hemoroizi sau fisuri anale pot mânca sâmburi de măsline. Se începe o cură de o zi cu 3 măsline cu sâmburi, iar după două ore se consumă 6 măsline cu sâmburi. Ulterior, după alte două ore, consumă 9 măsline cu sâmburi, după care încă 12 măsline. După prima zi, consumă câte o măslină cu sâmbure, timp de câteva luni. Această cură este excelență pentru o digestie sănătoasă, deoarece îmbunătățește funcționarea intestinului gros, susțin unii specialiști.

Sâmburii de măsline pot fi folosiți și ca exfoliant


Dacă nu vrei să îi mănânci, îi poți folosi și altfel. Poți strivi sâmburii de măsline, pentru a-i folosi pe post de exfoliant. Se amestecă împreună cu puțin iaurt și miere, până când obții o compoziție aproape omogenă și se masează corpul cu această compoziție. Poți folosi acest scrub și pentru față, dacă vrei să elimini impuritățile și să ai o piele mai moale și mai fină, scrie Eva.ro.

În cazul în care ai probleme cu circulația sângelui, poți să păstrezi sâmburii, să-i lași să se usuce bine, după care să-i pui în doi săculeți. Se apasă tălpile pe săculeții cu sâmburi de măsline, pentru un masaj ușor. În acest fel, vei stimula circulația sanguină la nivelul tălpilor și te vei simți mult mai bine. În plus, va fi un masaj relaxant pentru picioarele tale.

Pudră din sâmburi de măsline

În cazul în care pielea ta și-a a pierdut prospețimea, poți consuma frecvent pudra din sâmburi de măsline. Important este să adaugi praful respectiv într-un pahar cu apă călduță și să-l consumi dimineața, pe stomacul gol. Pudra din sâmburi de măsline ar fi unul dintre secretele pielii strălucitoare și sănătoase a grecoaicelor, scrie frunza-verde.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel